Buscador per paraules clau

Programes i Ajuts Generals

Ajuts a projectes de producció de bateries del vehicle elèctric en el marc del PERTE VEC (Secció A)

.

Entitat Gestió

MINISTERIO DE INDUSTRIA Y TURISMO (MINTUR)

Àmbit

Reindustrialització-Next Generation EU

Beneficiaris

Podran tenir la condició de beneficiaris les societats amb personalitat jurídica pròpia, legalment constituïdes a Espanya, que no formin part del sector públic i que portin desenvolupant una activitat industrial de producció de bateries o dels seus components essencials durant un període d’almenys 2 anys previs a la convocatòria. S’entendrà que el sol·licitant compleix aquest darrer requisit quan la seva activitat principal es trobi dins dels següents casos:

CNAE 20.1: Fabricació de productes químics bàsics.
CNAE 20.30: Fabricació de dissolvents i diluents orgànics compostos.
CNAE 20.59: Carbó activat, additius per olis lubricants, acceleradors de vulcanització, catalitzadors i altres productes químics d’us industrial.
CNAE 27.1: Fabricació de motors, generadors i transformadors elèctrics i d’aparells de distribució i control elèctric.
CNAE 27.2: Fabricació de piles i acumuladors elèctrics.
CNAE 28.92: Fabricació de maquinaria per a les industries extractives i de la construcció, la fabricació de camions tot terreny de caixa basculant.
CNAE 29.1: Fabricació de vehicles a motor.
CNAE 29.2: Fabricació de carrosseries per a vehicles de motor, fabricació de remolcs i semiremolcs.
CNAE 29.3: Fabricació de components, peces i accessoris per a vehicles de motor.
CNAE 30.91: Fabricació de motocicletes.
CNAE 30.92: Fabricació de vehicles motoritzats per a discapacitats.
CNAE 38.3: Valorització a escala industrial.
CNAE 24.45: Producció d’aliatges de liti i cobalt i la primera transformació del liti i cobalt.
Per determinar l’experiència en els dos anys previs a la data de finalització del període de sol·licitud es podrà tenir en compte tant l’experiència de la pròpia entitat com la dels accionistes i/o equip directiu.

Característiques i observacions

En aquesta convocatòria seran subvencionables els projectes relacionats amb:

Producció de bateries destinades al vehicle elèctric: Projectes que ofereixin per si mateixos la capacitat de fabricar cel·les de bateries i/o batery packs que puguin ser comercialitzats a tercers.
Producció de components essencials de bateries: S’inclouen en aquesta línia els projectes de fabricació d’ànodes, càtodes, separadors ànode-càtode, electròlits, BMS (Batery Management Systems) o batery box que no ofereixin la capacitat de produir cel·les de bateries o batery packs comercialitzables a tercers (Línia 1).
Producció o recuperació de matèries primeres fonamentals necessàries per a la producció de bateries i components essencials (els definits a la Línia 2).
A banda s’estableixen tres tipologies d’actuacions diferents:

Creació d’establiments industrials: S’entén com a tal l’inici d’una nova activitat de producció.
Ampliacions de la capacitat de producció instal·lada en centres de producció existents, a través de la implementació de noves línies de producció. Queden excloses les actuacions sobre línies existents (substitució de maquinaria, adaptacions o millores de línies existents…).
Reconversió de línies existents per a la fabricació de nous productes que anteriorment no es trobessin en producció a la planta.

Quantia

Els ajuts concedits en el marc d’aquesta convocatòria podran tenir la forma de préstec, subvenció o una combinació de les dues modalitats. En el cas dels préstecs reemborsables s’estableix un període d’amortització de 10 anys, amb 3 de carència, i un tipus d’interès del 2,99%. En tot cas els projectes subvencionats en aquesta convocatòria hauran de suposar una inversió (pressupost subvencionable) de com a mínim 10.000.000 d’euros i hauran de pertànyer exclusivament a la cadena de valor industrial del vehicle elèctric i connectat.

Termini

El període de presentació de sol·licituds començarà el dia 17 de juny de 2024 a les 10:00 hores i finalitzarà el dia 19 de juliol de 2024 a les 14:00 hores.

Convocatoria

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail