Buscador per paraules clau
29 març 2023

Quinze joves s’incorporen a l’equip del Consell Comarcal en el marc del projecte d’impuls a la transició energètica finançat amb fons Next Generation

Avui dimecres han començat a treballar al Consell Comarcal del Vallès Occidental 15 joves en el marc del projecte Impuls de la Transició energètica a la llar i la indústria al Vallès Occidental. Aquesta contractació s’emmarca en el Programa de Primera Experiència professional en les administracions públiques subvencionat pel SOC i finançat amb càrrec als fons procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència –Finançat per la Unió Europea- NextGenerationEU.

Aquest projecte ha rebut una subvenció de 470.930 euros de fons Next Generation EU que ha permès la contractació de les 15 persones joves. Al llarg d’un any faran tasques (de suport) en matèria d’informació, sensibilització, acompanyament i gestió per afavorir la transició energètica a indústries i Polígons d’Activitat Econòmica, així com la rehabilitació energètica d’edificis d’habitatges, en col·laboració amb els serveis dels ajuntaments de la comarca.

En cada àmbit, es preveuen un seguit de mesures prioritàries en base a la diagnosi feta des de l’Observatori Comarcal i l’Oficina comarcal de transició energètica, que permet tenir una fotografia actual de l’estat del parc d’habitatges i de les oportunitats que ofereix la indústria com a espai per accelerar l’ús d’energies renovables apostant per la creació de comunitats energètiques com a fita.

El Vallès Occidental és la comarca amb major potencial de generació fotovoltaica a les teulades i els Polígons d’Activitat Econòmica concentren les cobertes més grans i amb característiques generalment més favorables per obtenir rendiments alts de generació d’energia. Per això, es vol accelerar el desplegament de l’energia fotovoltaica a la comarca tant pel seu elevat consum d’energia com pel seu potencial de generació d’energia fotovoltaica a les seves cobertes. L’objectiu final és promoure la creació de comunitats energètiques en el marc de la Comunitat Vallès PAE i amb accions d’acompanyament personalitzat, diagnosi, formació, informació i altres.

En el cas de la transició energètica a la llar es faran accions per promoure la rehabilitació energètica d’edificis residencials que es poden beneficiar de l’actual convocatòria d’ajuts en matèria de rehabilitació residencial, que gestiona la Generalitat de Catalunya en el marc del Pla Estatal de Recuperació, Transformació i Resiliència amb finançament dels fons de recuperació Next Generation de la Unió Europea.  Aquestes accions tenen a veure en identificar edificis prioritaris, informar i acompanyar les comunitats de propietaris per dur a terme les actuacions i sol·licitar els ajuts. En aquesta línia es treballarà en col·laboració amb el personal dels ajuntaments i les Oficines Tècniques de Rehabilitació dels col·legis professionals d’arquitectes, arquitectes tècnics i administradors de finques. Per reforçar aquestes accions i facilitar tota la informació a la ciutadania, es reforça també l’Oficina comarcal de rehabilitació amb la incorporació d’una nova persona finançada amb fons propis del Consell.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail