Buscador per paraules clau
21 maig 2021

Nou impuls per consolidar i estendre el projecte Recooperem d’aprofitament alimentari a la comarca

El Consell Comarcal donarà un nou impuls al projecte de Sostenibilitat i Reaprofitament alimentari amb una nova aportació pressupostària de prop de 230.000 euros. Així ho va aprovar per majoria ahir el Ple del Consell amb l’aplicació dels romanents 2020. L’objectiu del Consell és poder consolidar i expandir el projecte Recooperem i engegar un nou projecte de sostenibilitat alimentaria al mercat comarcal Mercavallès. Actualment 11 municipis, 46 escoles, 22 empreses de menjador i 12 entitats socials ja participen al projecte de reaprofitament alimentari a les escoles Recooperem.

El president del Consell, Ignasi Giménez, va destacar que són “uns projectes que tenen un clar impacte social, amb l’atenció de garantia alimentaria a famílies vulnerables, però alhora amb un impacte ambiental important, que s’aliena amb les polítiques de lluita contra el canvi climàtic que estem portant a terme”. En aquesta línia, el Consell Comarcal està treballant en un projecte per a presentar als fons europeus Next Generation.

Durant aquest any es destinarà pressupost comarcal a diferents actuacions per la consolidació i expansió del projecte com la compra de material o el suport a la distribució d’una forma sostenible.

11 municipis al projecte Recooperem

El projecte Recooperem va néixer l’any 2014 impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental amb l’objectiu de prevenir el malbaratament alimentari a la comarca i alhora fer front a les necessitats de suport alimentari que tenen les famílies i persones en situacions de vulnerabilitat a la comarca. Per tal d’aconseguir aquesta finalitat, el projecte consisteix en aprofitar i recuperar els excedents alimentaris cuinats en els diferents centres de producció de la comarca i distribuir-los posteriorment a través d’entitats socials, de rebostos municipals i altres.

Actualment el projecte Recooperem s’està realitzant el menjadors escolars tot i que s’està treballant perquè s’uneixin hospitals, empreses, restauració I altres agents del sector de la restauració. El projecte s’ha dut a terme als municipis de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Matadepera, Sant Cugat del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Rellinars, Rubí, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls. Hi ha altres municipis  que estan valorant la seva adhesió amb les seves escoles i entitats. Des de 2015 a 2019 es van servir més de 34.000 àpats, arribant a gairebé 2.500 famílies i evitant generar més de 15.000 quilos de residus.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail