Buscador per paraules clau
15 maig 2017

Neix un nou vi ecològic al Vallès Occidental: el 5 Quarteres, produït al Parc Natural de San Llorenç del Munt

Avui s'ha presentat formalment el nou vi 5 Quarteres fruit del treball de la Masia la Muntada i la Cooperativa l'Olivera. El vi 5 quarteres forma part d'un projecte de recuperació del cultiu de la vinya amb 5 varietats locals, que s'havien cultivat a l'àrea del Parc Natural de Sant Llorenç (Picapoll, Sumoll, Ulldellebre, Samsó i Garnatxa).

5 quarteres és un projecte familiar de viure de la terra i recuperar el treball vitícola a una zona on l’agricultura pràcticament ha desaparegut.  Es treballen els ceps amb cultiu ecològic i ho fem amb ànima social. Tant en el cultiu com en l’elaboració del vi, el 5 quarteres es treballa en xarxa amb L’Olivera, cooperativa d’inclusió social amb més de 40 anys al món del vi.

Les vinyes estan situades al bell mig del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, sota les parets de conglomerat del Montcau, a una Vall d’Horta farcida de murs de pedra seca i antigues barraques de vinya pels marges que demostren el seu passat vitícola. Al final de la Vall, amb el degoteig constant de la font del Llor, hi ha el Marquet de les Roques, antiga masia-castell de la família Oliver, lloc d’estiueig de la infància del poeta Joan Oliver – Pere Quart. És la poesia de Pere Quart, arrelada i estimant la terra, la que inspira el nom del vi, 5 quarteres.

Aquest matí, el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez; el diputat de Parcs de la Diputació, Jesús Calderé i l’alcalde de Sant Llorenç Savall, Ricard Torralba han assisitit a la presentació del vi, juntament amb restauradors, cuiners i productors de la comarca.

Ara com ara es poden trobar dues varietats del vi: blanc i negre. Del primer se n’han produit 3.000 ampolles i del segon prop de 1.000.

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail