Buscador per paraules clau
25 maig 2021

Les Referents d’Ocupació Juvenil del Consell Comarcal ja han assessorat més de 150 joves aquest 2021 i s’ha assolit prop d’un 20% d’insercions laborals o formatives

En el marc del programa Referents d’Ocupació Juvenil desenvolupat des del Consell Comarcal del Vallès Occidental, les tècniques durant aquests primers mesos de l’any han executat les accions pertinents de suport, orientació i assessorament a joves. Les atencions s’han dut a terme en coordinació amb els Serveis Locals d’Ocupació i amb els Serveis de Joventut d’alguns municipis.

Durant el primer quadrimestres s’han atès 156 persones joves. Cal destacar la implementació de les tutories individuals d’informació assessorament i orientació formativa i laboral, i de les accions grupals, en modalitat presencial i telemàtica, així com també la realització de tallers grupals de diferents temàtiques vinculades a la recerca de feina, les opcions formatives post-obligatòries… Dels joves atesos s’ha aconseguit prop d’un 20% d’insercions laborals o formatives.

El programa té l’objectiu de facilitar i acompanyar la transició de persones joves cap al sistema educatiu, laboral i/o ocupacional. A través del treball en xarxa i transversal dels diferents dispositius que treballen amb el col·lectiu de les persones joves, s’ofereixen els recursos més adequats en funció de les casuístiques personals i/o socials de cada persona.

El programa Referents d’Ocupació juvenil permet realitzar atencions directes a joves de diversos municipis de la comarca. L’atenció presencial es realitza concretament a 8 municipis: Castellar del Vallès, Badia del Vallès, Sentmenat, Polinyà, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Castellbisbal i Vacarisses.

L’atenció directa a joves als municipis es realitza des de dos punts d’actuació: Serveis Locals d’Ocupació (SLO) i joventut (Punts Joves), depenent del municipi.

Les persones joves interessades en rebre aquest assessorament poden ser derivades des de diferents agents, professionals i/o entitats, que estiguin en contacte amb població juvenil i puguin detectar a joves que necessitin acompanyament i suport per a la inserció laboral: educadors/ores socials, personal de serveis socials, docents, entitats juvenils, orientadors/ores laborals, etc. El programa compta amb el finançament del SOC, el Ministerio de Trabajo i Economia social i el Fons Social Europeu.

 

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail