Durant la xerrada debat va quedar patent la invisibilitat als llibres de text, on no hi ha referències ni de les pioneres de la ciència i la tecnologia (com per exemple, Maria la Jueva (s.III), primera dona alquimista de la història), ni de les inventores, com Hedy Lamar, que va registrar la patent de la banda ampla, precursora de l’actual wifi. Es va concloure que sense referències ni models explícits és encara més difícil fomentar les vocacions tecnològiques i científiques entre les noies estudiants a l’actualitat.
El programa “Talent femení i Transformació de la indústria al Vallès Occidental” té per objectiu impulsar l’ocupació del sector industrial posant l’accent en l’accés i permanència de les dones a la indústria. Hi participen 15 dones de la comarca a qui es prepara per la transformació que la tecnologia i la sostenibilitat està incorporant als llocs de treball, sensibilitzant i aplicant mesures al teixit productiu per al canvi social a l’empresa.
Aquest programa s’ha iniciat el mes de gener i finalitzarà el 31 de desembre d’aquest any i es desenvolupa en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals 2018 del Servei Públic d’Ocupació i és finançat pel SOC, la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Trabajo i la Diputació de Barcelona en el marc de la Xarxa de Governs Locals.