La consellera de Drets Socials, Míriam Casaramona, ha explicat durant la cloenda que “durant aquests tres dies hem pogut escoltar diferents experiències i ponències magistrals, totes elles relacionades amb la intervenció interdisciplinar amb infància i família. Vull destacar que amb aquests espais d’intercanvi creem punts de reflexió tècnica i teòrica que ens permet millorar l’atenció a la ciutadania. Creiem que és important que universitats i administració pública col·laborin i comparteixin experiències per generar coneixement i creiem que des del Consell podem aportar el nostre coneixement i alhora obrir la nostra mirada per millorar cada dia el nostre treball amb els infants i les famílies”.
Les jornades formen part del projecte “Grow in Family Today” (GIFT) (Créixer en família avui), que té com a objectiu promoure el desenvolupament de les relacions positives dins de les famílies en la seva dimensió emocional i educativa. Al projecte hi participen quatre països (Romania, França, Itàlia i Espanya).
Pel Vallès Occidental aquestes jornades han estat una oportunitat de compartir, debatre, aprendre i reflexionar sobre les seves pràctiques professionals per tal de millorar l’atenció a la ciutadania de la nostra comarca. El Pla de Reconstrucció del Vallès Occidental preveu diferents accions per a reforçar els equips de serveis socials, protegir la vulnerabilitat social i posar a disposició dels i les professionals noves eines d’intervenció.
27 anys de servei de l’EAIA del Vallès Occidental
Els Equips d’atenció a la infància del Vallès Occidental (EAIA Vallès Occidental) van començar l’any 1994 sent tres professionals. En l’actualitat compten amb un equip de 25 persones. Juntament amb els equips de les dues cocapitals, Sabadell i Terrassa, formen un total de 49 tècniques i tècnics treballant al Vallès Occidental en Serveis especialitzats d’infància i atenent gairebé 2.000 nens i nenes i les seves famílies cada any.
El Vallès Occidental va ser, el 2007, el primer territori de Catalunya en disposar d’una Taula Territorial de Coordinació i intervenció en situacions de maltractament infantil. Actualment estem també col·laborant amb la Universitat Autònoma cofinançant una Doctoranda que està avaluant l’impacte de la feina realitzada pels Equips comarcals d’infància en aquests 27 anys