El projecte de sostenibilitat alimentària impulsat pel Consell Comarcal consisteix en iniciatives vinculades a la recuperació d’aliments en condicions per al consum humà tot creant nous models de circularitat dels residus i dels aliments ja sigui en l’àmbit d’acció social com també d’orientació social o de cerca de noves oportunitats de negoci i ocupació. L’objectiu del Consell Comarcal del Vallès Occidental és poder seguir expandint el projecte Recooperem i augmentar així els centres d’aprofitament involucrats.
L’empresa de restauració col·lectiva Serunion gestiona el menjador de 23 centres a la comarca, incloent espais de restauració en escoles, empreses i residències de gent gran. Serunion aposta per la defensa del medi ambient, en el un marc d’empresa èticament responsable (tant a escala social com mediambiental) que comparteix amb clients, proveïdors, entitats i col·laboradors en el desenvolupament de la seva activitat.
En aquest marc, l’ens comarcal i Serunion col·laboraran per impulsar accions que afavoreixin la sostenibilitat alimentària a la comarca del Vallès Occidental i que puguin ser replicades en altres territoris on l’empresa també té presència. En la reunió d’avui s’han iniciat els treballs tècnics per fer-ho possible, planificant estratègica i tècnicament les accions a dur a terme.