L’acte s’iniciarà a les 16:30h amb l’obertura de l’acte, la presentació dels objectius de la jornada i del jurat, format per tres representants dels municipis de la comarca del Vallès Occidental, un/a representant de l’Àrea de Desenvolupament Local de la Diputació de Barcelona, un/a representant d’una universitat de la comarca del Vallès Occidental, un/a professional expert/a en projectes d’economia social i solidària i un/a professional del Consell Comarcal del Vallès Occidental.
A les 17:45h, el fisioterapeuta pediàtric de l’Hospital Sant Joan de Déu i membre de la Fundació NEXE, dedicada a la infància amb pluridiscapacitat, Jordi Ventura, exposarà la seva experiència a “La innovació social al servei de la infància”.
A les 18:30 es portarà a terme el lliurament de premis de la 5a edició del Concurs d’Idees innovadores. Els quatre projectes guanyadors rebran una aportació econòmica de 2.500 euros per a cada premiat, així com el suport d’una consultoria externa que els permetrà contrastar amb els clients potencials, elaborar un model de negoci i un full de ruta del projecte. També tindran accés a recursos d’altres administracions locals com, per exemple, la possibilitat d’usar de manera gratuïta durant un any un espai de coworking o bé d’un espai d’incubació, a més de participar en una trobada anual d’emprenedoria amb la possibilitat de presentar-se a inversors potencials. Els projectes finalistes també rebran suport de la comunitat de la Xarxa d’Innovació Social del Vallès en la difusió i promoció dels projectes.
La jornada finalitzarà a les 19h amb la commemoració del 5è aniversari de la Xarxa d’Innovació Social amb un vídeo d’aniversari, una mostra de tecnologies amb aplicació social i les intervencions de l’alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster, i del president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez.
El passat 29 d’octubre a la seu del Consell Comarcal es van preseleccionar els 10 projectes finalistes del concurs d’idees d’entre els 19 projectes presentats. Les propostes havien d’estar vinculades al sector de l’economia social i solidària i havien de proposar un model de gestió empresarial que fomenti la democràcia interna, la participació i la responsabilitat social amb el territori. Tanmateix, havien d’incorporar elements d’innovació social, ja sigui en la pròpia idea com en el producte, servei o procés. També calia que potenciessin i fomentessin la cultura emprenedora, la participació i la creativitat. Finalment, tots els projectes havien de poder concretar-se en projectes amb impacte econòmic directe o indirecte.