A partir de la iniciativa d’en Pere Botifoll -pagès de la Biomasia Ca n’Oliveró de Castellbisbal i productor de la Xarxa Productes de la Terra del Valles Occidental- en els darrers 4 anys la Fundació Terrassenca Sant Galderic ha estat treballant conjuntament amb la Fundació Miquel Agustí i el projecte Terrassa Gastronòmica de l’Ajuntament de Terrassa, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Vallès Occidental, per recuperar aquesta varietat autòctona de la comarca que es caracteritza per una textura molt tendre i carnosa, pell fina i gust suau.
La fava “Campamar” ja està disponible al catàleg del banc de llavors del Vallès Occidental perquè els productors en puguin sol·licitar les llavors a mode de cessió. L’objectiu d’aquesta iniciativa és incorporar productes autòctons per lluitar contra el canvi climàtic i que aquesta i d’altres varietats locals es donin a conèixer i arribin a les taules de tots els vallesans. Actualment, un total de 9 explotacions agrícoles han incorporat aquesta varietat local als seus conreus.
La Diputació de Barcelona va presentar els nous productes singulars de la Xarxa Productes de la Terra en la darrera reunió del Comitè Director de la Xarxa Productes de la Terra a Barcelona, trobada anual organitzada per la Gerència de Servei de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona. L’acte va comptar amb l’assistència de la vicepresidenta 2a i consellera de Promoció de la comarca i suport a petits municipis del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Montse Soler.
La Xarxa Productes de la Terra és una agrupació voluntària d’ens locals d’àmbit supramunicipal impulsada per la Diputació de Barcelona que agrupa més d’un miler d’empreses productores i elaboradores de productes alimentaris de la demarcació de Barcelona per tal d’enfortir així aquest teixit empresarial.