Buscador per paraules clau
16 octubre 2024

Guardonats amb els Premis Eines 2024 tres projectes centrats en la rehabilitació cognitiva de gent gran, la creació d’imatges lliures i inclusives i la inclusió social de col·lectius vulnerables a través de la pastisseria

La quarta edició dels Premis Eines ha premiat tres iniciatives que impulsen la transformació social en diferents àmbits, com la rehabilitació cognitiva de la gent gran, la inclusió de col·lectius vulnerables i la creació de recursos visuals lliures i inclusius. Els projectes REVIVE, Retícula i l’Obrador de pastisseria del Centre Ocupacional del Bosc han estat reconeguts en els àmbits català, vallesà i local, respectivament.

Els premis, dotats amb 2.500 euros per projecte, han estat lliurats aquest dimarts en un acte celebrat a l’Auditori Municipal Antonio Díaz – El Mago Pop de Badia del Vallès. Aquests guardons són impulsats per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l’Ajuntament de Mollet del Vallès, els consells comarcals del Vallès Occidental i Vallès Oriental, i la Diputació de Barcelona, i la Càtedra d’Emprenedoria i Innovació Social, adscrita al Centre d’Estudis i Recerca en Emprenedoria i Innovació Social (CREIS).

A l’acte hi van assistir la consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Eva Menor; el rector de la UAB, Javier Lafuente; el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Emilio Cordero; el conseller d’educació i esports del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Manuel Robles i la presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme de la Diputació de Barcelona, Ana María Martínez.

Durant l’acte, Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, va oferir una ponència titulada “Reptes del Tercer Sector Social”, destacant les oportunitats i desafiaments que afronta aquest sector.

Premis d’àmbit vallesà, català i local

El premi al millor projecte d’àmbit català ha estat per REVIVE, una proposta innovadora desenvolupada a Terrassa que utilitza la realitat virtual immersiva (RVI) per millorar la salut cognitiva, emocional i física de les persones grans. Aquest programa, liderat per Suara, combina exercicis de mindfulness, activitats cognitives i exercicis físics en un entorn virtual segur, dissenyat per enfortir l’autonomia i la qualitat de vida de la gent gran. REVIVE, que compta amb la col·laboració del Grup de Recerca Cervell, Cognició i Conducta del Consorci Sanitari de Terrassa i de l’empresa tecnològica Broomx, ja ha demostrat la seva eficàcia terapèutica amb validesa científica. Durant l’any 2024, s’espera que el projecte arribi a més centres de Catalunya, ampliant-ne l’impacte i el nombre de beneficiaris.

El premi d’àmbit vallesà ha estat per a Retícula, un projecte que ofereix un banc d’imatges gratuït i accessible amb l’objectiu de trencar amb les representacions visuals convencionals i estereotipades. Creat per la Cooperativa de Comunicació Crisàlide, aquest repositori d’imatges reflecteix la diversitat de la societat, incloent col·lectius sovint invisibilitzats, com les persones amb diversitat funcional o la comunitat LGTBIQ+. Amb una visió feminista i interseccional, les fotografies es poden descarregar i utilitzar lliurement sota llicència Creative Commons. El projecte ha rebut el suport de l’Ajuntament de Terrassa i pretén continuar creixent a través de la col·laboració amb la comunitat, que contribueix a ampliar la col·lecció d’imatges amb històries que habitualment no tenen representació.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail