Buscador per paraules clau
10 juliol 2024

En marxa quatre grups locals per fomentar projectes d’autoconsum compartit industrial a Barberà del Vallès, Castellbisbal, Rubí i Viladecavalls

Fins a 42 empreses de polígons industrials de Barberà del Vallès, Castellbisbal, Rubí i Viladecavalls participen de grups locals amb l’objectiu de desenvolupar projectes d’autoconsum compartit per millorar la sostenibilitat i competitivitat.

Seguint la metodologia de la Guia per a la Creació de Comunitats Energètiques  presentada el passat 28 de juny, el Consell Comarcal, amb la col·laboració dels ajuntaments i entitats empresarials i associacions de polígons, ha impulsat la configuració de grups motors locals a cadascun dels quatre municipi.

Les més de quaranta empreses participants, amb perfils molts diversos, es van identificar en el marc del projecte pilot Transició energètica a la indústria, finalitzat al passat mes d’abril. Aleshores, es va realitzar una tasca intensiva de divulgació, prospecció, identificació d’oportunitats i detecció d’interessos i necessitats entre el teixit productiu local.

Actualment, amb la col·laboració del projecte Som Comunitats, a Castellbisbal, i l’Oficina per a la Transició Energètica de la CECOT, a Rubí i Viladecavalls, ja s’està elaborant per a cada grup local un pla de viabilitat tècnica i econòmica de projectes d’autoconsum compartit. És a dir, analitzant les corbes de consum, el potencial d’instal·lació de plaques i rols de participació segons interessos i capacitat d’inversió.

L’objectiu final és que aquest conjunt d’empreses amb interessos compartits i complementaris arrenquin aquests projectes i siguin de referència per altres iniciatives de la comarca. Així mateix, també es treballa i acompanya perquè, més enllà dels projectes específics d’autoconsum col·lectiu, es puguin constituir com a comunitats energètiques, és a dir, amb forma jurídica pròpia per gestionar l’autoconsum i d’altres iniciatives relacionades amb l’eficiència energètica i la incorporació d’energies renovables.

Aquest projecte es desenvolupa en el marc de la Comunitat Vallès PAE, la xarxa de cooperació públic i privada dels polígons del Vallès Occidental i del Pacte per a la Reindustrialització, amb el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya i la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració de l’Oficina de transició energètica del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail