Un total de 28 professionals d’Atenció a la Infància i l’Adolescència participen aquesta setmana d’un curs presencial de 15 hores on s’aborda la temàtica de l’acolliment familiar. L’objectiu d’aquesta formació és garantir el benestar infantil a partir d’un acord conceptual i metodològic entre els diferents professionals a l’hora de tractar la temàtica de l’acolliment familiar en família extensa.
Durant els tres dies de formació els diferents professionals compartiran opinions promovent l’aplicació d’allò que han après en la cerca de solucions per millorar les seves competències. Dels 28 professionals que participen en la formació 22 són personal de l’EAIA (Equip d’Atenció a l’Infància i Adolescència) i 6 formen part del SIFE (Servei d’Integració en Família Extensa).
El curs, que s’emmarca sota el títol Acogimiento familiar: cuidados de calidad, està organitzat de manera conjunta per l’Academia SOS. Escuela Nacional de Formación de Aldeas Infantiles i el Consell Comarcal del Vallès Occidental i compta amb la participació de dos professionals en psicologia, encarregats d’impartir la formació. Els docents són: Javier Múgica, Psicòleg i Terapeuta familiar expert en protecció infantil-juvenil, acolliment familiar i adopció, i Erenia Barrero, psicòloga y Màster en Salut Pública, membre de l’equip de l’Academia SOS de Aldeas Infanitles SOS España i encarregada de realitzar tasques de docència i investigació sobre la protecció de la infància.
El curs s’està desenvolupant al llarg d’aquesta setmana de manera pràctica, dinàmica i participativa per tal de promoure la reflexió i el debat col·lectiu entre els diferents professionals. Així, els continguts s’estan construint a partir de l’anàlisi de casos pràctics i l’intercanvi d’experiències.
Dilluns 8 i dimecres 10 de maig la formació s’imparteix a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental i divendres 12 de maig, la darrera sessió, tindrà lloc al local d’ Aldeas Infantiles de Montcada i Reixac.