Durant la reunió d’aquesta setmana s’ha posat sobre la taula que, en cas de detectar-se una situació de vulnerabilitat energètica reconeguda a la Llei 24/2015, del 29 de juliol, de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica es puguin fer diferents actuacions. D’una banda es pugui eliminar les despeses de retorn de subministrament si s’ha realitzat un tall o bé no cobrar despeses de gestió en el cas de canvis contractuals. També donar de baixa automàtica els serveis addicionals i de manteniment o oferir les tarifes més ajustades (pvpc, canvi de potència i tarifa nocturna).
En el transcurs de la sessió també s’ha incidit en la necessitat de millorar els circuits entre l’empresa i els ajuntaments i en poder realitzar acords de pagament de fins a 48 quotes per un màxim de 20€ mensuals. Finalment s’ha demanat que no es passin les dades d’aquestes persones a agències de recobrament.
La Comissió tècnica comarcal (CTC) de vulnerabilitat energètica està formada per personal tècnic dels municipis de més de 20.000 habitants i dinamitzada pel Consell Comarcal. Aquesta Comissió realitza reunions mensuals des que es va constituir l’any 2018 per intercanviar i acordar models de documentació compartida, circuits de treball, convenis amb agents del territori per facilitar l’accés a l’energia i millores en eficiència energètica, entre d’altres aspectes.