Buscador per paraules clau
05 octubre 2015

El Vallès Occidental comptarà amb dues Oficines Joves per atendre les necessitats del jovent de la comarca

El jovent del Vallès Occidental comptarà properament amb dues noves Oficines Joves on poder dirigir-se per resoldre dubtes i rebre informació. Les dues Oficines Joves formen part de la xarxa presencial d’atenció als joves impulsada pel govern català al territori i es situaran a Sabadell i Terrassa, donant servei als 23 municipis de la comarca sota la coordinació del Consell Comarcal, que promourà el treball conjunt d’aquests dues noves Oficines amb els serveis d’informació juvenil dels diferents pobles i ciutats. El Consell Comarcal ha aprovat el conveni de col•laboració amb la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Benestar Social i Família i l’Ajuntament de Terrassa, l’Ajuntament de Sabadell per a la gestió de les Oficines Joves. Aquest conveni estableix les línies de col•laboració i cooperació mútua entre els diferents ens per a gestionar les oficines, que actuen com a node clau de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil.

Es tracta de dos punts de referència en l’atenció dels i de les joves a la comarca del Vallès Occidental en coordinació i treball en xarxa amb els serveis d’informació juvenil i els agents dels diferents àmbits d’actuació que afecten el jovent. Des d’aquestes oficines es deriven els i les joves als diversos serveis d’emancipació juvenil especialitzats.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental té delegades certes competències en matèria de Joventut amb l’objectiu d’afavorir la situació i el desenvolupament de les polítiques en el territori impulsant actuacions des de la comarca amb caràcter integral i transversal. És en aquest sentit que el Consell actuarà de coordinador i planificarà, dissenyarà i gestionarà formacions per als professionals que treballen amb els joves. 

La consellera delegada dels temes d’Educació, Joventut i Esports, Núria Colomé, ha explicat que “els nous espais d’atenció al jovent que es creen al territori volen facilitar la comunicació amb els i les joves, oferint-los l’atenció integral necessària pel seu desenvolupament personal i social i contribuir al seu procés d’emancipació”. 

Les Oficines Joves a Sabadell i Terrassa 

Les dues Oficines Joves disposaran de servei d’informació juvenil, orientació i assessorament generalista. També oferiran informació i orientació del servei de Garantia Juvenil i altres serveis d’emancipació. El conveni estableix una delimitació de les àrees d’influència de les Oficines per tal de facilitar la tasca dels tècnics municipals. Tot i això, els joves es podran desplaçar a qualsevol de les dues. 

L’Oficina Jove ubicada a Terrassa donarà servei a Castellar del Vallès, Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Rellinars, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. 

L’Oficina Jove ubicada a Sabadell donarà servei als municipis de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sant Qurize del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat. 

La Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil 

L’any 2010, amb l’aprovació de la Llei 33/2010, de l’1 d’octubre, de polítiques de joventut, es va crear la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil. Per al seu desplegament al territori, la Direcció General de Joventut prèvia disposar de les Oficines Joves com a eina capaç de gestionar la complexitat i la diversitat de les polítiques de joventut arreu del territori. 

El desplegament de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil suposa la creació i reordenació d’unes xarxes d’emancipació juvenil al territori que integrin els serveis oferts als i les joves des de diferents administracions –Generalitat de Catalunya, consells comarcals i ajuntaments- orientats a l’emancipació d’aquests i aquestes, amb la idea de fomentar la coordinació i el treball en xarxa entre diferents serveis públics, agents i entitats del tercer sector, establint uns protocols clars i compartits d’acompanyament i derivació. De fet, el suport a l’emancipació juvenil és una prioritat del Pla Nacional de Joventut 2011-2020. 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail