Buscador per paraules clau
22 octubre 2024

El SOC reuneix al Consell Comarcal agents econòmics, socials i municipals per constituir el Subconsell Territorial d’Ocupació del Vallès

El Subconsell Territorial d’Ocupació és un dels organismes previstos a l’acord de concertació territorial que el Departament d’Empresa i Treball ha impulsat per tal de desplegar estratègies adaptades a les característiques de cada territori

El Departament d’Empresa i Treball, a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i conjuntament amb els agents socials, econòmics i ens locals i comarcals, ha constituït aquest matí el Subconsell Territorial d’Ocupació del Vallès. Aquest és un dels organismes previstos a l’acord de concertació territorial que el Departament d’Empresa i Treball ha impulsat per tal de desplegar estratègies adaptades a les característiques de cada territori.

L’acte de constitució del Subconsell Territorial ha tingut lloc aquest matí a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental i ha comptat amb la presència de la subdirectora de Polítiques Actives d’Ocupació del SOC, Susana Díaz, i del subdirector d’ocupació i Territori, Jesús Quiroga, així com el vicepresident del Consell Comarcal i alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés.

El Subconsell el constitueixen una cinquantena de representants dels agents socials, econòmics i municipals al costat del SOC i altres departaments de la Generalitat. L’objectiu d’aquest organisme és debatre, impulsar, coordinar i desenvolupar conjuntament polítiques d’ocupació adaptades a les necessitats del Vallès. Garcés va comentar al respecte “En el Vallès el que tenim és un objectiu claríssim i és la indústria. Però no només és la indústria que coneixem habitualment, sinó també una indústria 4.0 i tot el significat dels serveis avançats de suport a la indústria: Millora dels processos industrials, adaptar l’oferta i la demanda formativa a la necessitat de les vocacions realment que facin falta”

L’acord per impulsar les polítiques actives d’ocupació mitjançant la concertació territorial suposa un canvi en el model, atès que a partir d’ara seran les entitats del territori les que concertaran i lideraran les estratègies ocupacionals respectives, que hauran de ser reconegudes i validades pel SOC. Així, les persones disposaran d’unes polítiques actives d’ocupació més ajustades a les seves necessitats i també a les demandes de les empreses locals. I, alhora,les empreses disposaran de manera més àgil dels perfils professionals que requereixen per poder cobrir els llocs de treball que necessiten.

Les estratègies territorials seran finançades mitjançant un conveni que haurà de ser aprovat pel Consell de Direcció del SOC i que inclourà tots els serveis ocupacionals que es podran dur a terme: orientació professional, gestió de la col·locació, qualificació professional, foment de l’ocupació, atenció a les empreses, promoció de la creació d’ocupació i el desenvolupament econòmic local i el foment de la contractació, foment de l’emprenedoria i mobilitat geogràfica.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail