Buscador per paraules clau
13 setembre 2024

El projecte Recooperem de sostenibilitat alimentària inicia el curs 2024-25 amb 66 centres d’aprofitament a la comarca

Inicia el curs escolar 2024-25, i amb aquest, es reprèn el servei de menjador i l'aprofitament alimentari amb 59 escoles col·laboradores. No obstant això, el projecte Recooperem treballa amb altres menjadors col·lectius com el de l'hospital Universitari Mútua de Terrassa i sis empreses de la comarca. En total, 66 centres d’aprofitament alimentari que permeten la recuperació d’aliments per a ser distribuits. Des de 2015 a 2024, gràcies al Recooperem, s'han recuperat més de 129.851 àpats, evitant generar més de 49.259 quilos de residus.

Això és possible gràcies a la implicació, també de 18 entitats socials, 12 ajuntaments de la comarca i 22 empreses de restauració que treballen als diferents centres d’aprofitament. I amb una important xarxa de distribució que també compta amb el suport d’un vehicle elèctric i dues bicicletes elèctriques.

El Recooperem – Cuina per compartir és un projecte del Consell Comarcal del Vallès Occidental que té per objectius: reduir el malbaratament alimentari, especialment en l’àmbit escolar, donar suport als projectes en favor de la inclusió social dels municipis de la comarca col·lectius de risc social i/o econòmic, reduir l’impacte mediambiental general al llarg de la cadena de producció i consum dels aliments, afavorir la col·laboració entre diferents agents socials de la comarca, generar circuits locals de distribució d’aliments i fomentar l’economia circular.

S’aprofita l’excedent d’àpats preparats i productes de primera necessitat de les empreses de restauració dels centres col·laboradors (escoles, empreses i hospitals) i es distribueixen aquests aliments a entitats socials perquè les famílies se’n beneficiïn.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail