La cloenda de la jornada va comptar amb la participació de la regidora d’Innovació de l’Ajuntament de Sant Cugat i directora general de Societat Digital de la Generalitat, Joana Barbany, que va assenyalat les línies mestres que han de seguir els agents de cara al futur i ha assegurat que “una línia molt clara és la de la formació, una altra línia és preparar les empreses que ja existeixen per tal que siguin irruptives i puguin assimilar aquestes noves tecnologies, i també una altra línia és que les universitats i les administracions públiques anem de la mà amb ells”.
També va intervenir el vicepresident del Consell Comarcal i responsable de l’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Carles Paredes, ha explicat que “l’activitat innovadora de la comarca està molt diversificada i compta amb una configuració de centres tecnològics, agents d’innovació, grups i centres de recerca molt destacats. Hem de saber afrontar els reptes de la digitalització i la generalització de l’economia de les TIC i sumar esforços i recursos”.
Aquesta jornada forma part de les actuacions de la mesura INDÚSTRIA 4.0: CONEIXEMENT I INNOVACIÓ del Pacte per la Reindustrialització del Vallès. Aquesta mesura pretén promoure, des del treball en xarxa i de col·laboració territorial, la progressiva incorporació dels elements que configuren i defineixen la Indústria 4.0 a la nostra comarca. Contempla, un conjunt d’activitats que han de permetre un pas endavant cap a un model de fabricació avançat i innovador que permeti donar resposta a nous reptes tecnològics i de competitivitat empresarial.
Aquesta sessió estava impulsada pels ajuntaments de Sant Cugat del Vallès i Sant Quirze del Vallès, Eurecat, la UAB i la Generalitat de Catalunya, amb la secretaria tècnica del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, el SOC i el Ministerio de Empleo i Segureidad Social.