El manifest expressa que “Les dones hem dit prou, i aquest prou no s’esgotarà fins que la igualtat real i efectiva entre dones i homes sigui una realitat, aquí i arreu del món”. També apunta que “Des del món local volem reivindicar els drets de les dones i el dret a tenir polítiques públiques amb perspectiva de gènere”. El manifest també fa referència a la importància de l’educació: “Reivindiquem una educació pública, laica, inclusiva i feminista que faci créixer lliures nenes i nens. Cal educar els nostres infants en els valors de la igualtat de gènere i posar en valor la lluita feminista i la perspectiva de gènere des dels primers trams educatius fins a la universitat”.
Un altre tema que aborda el manifest municipalista és “el ple gaudí dels drets econòmics i socials i trencar definitivament la bretxa de gènere que existeix en el nostre país (23%), per tant, calen polítiques feministes. Reclamem a les empreses que incloguin la visió de gènere i la lluita contra les desigualtats salarials; que la maternitat no sigui motiu d’expulsió ni discriminació en el món laboral. També s’ha de posar en valor i donar visibilitat al treball domèstic no remunerat i reivindicar la corresponsabilitat real en les tasques de cura i el dret al temps personal”. Podeu consultar el manifest complet a l’enllaç adjunt.
Exposició: “A la indústria, on són les dones?”
Del 9 al 20 de març de 2020 es pot visitar l’exposició “A la indústria, on són les dones” del Consell Comarcal, al municipi de Castellbisbal. Serà al vestíbul de l’Ajuntament i també es podrà visitar en el marc de la jornada “Fes créixer el teu talent” que es celebra el proper dijous.
La mostra s’ha pogut veure fins avui a Santa Perpètua de Mogoda, i després de ser a Castellbisbal seguirà el seu recorregut per la comarca i es podrà veure a Barberà del Vallès, Terrassa, Rubí i Montcada i Reixac.
Taula rodona a Sentmenat
En el marc dels actes de commemoració previstos al municipi de Sentmenat, el Consell Comarcal participarà demà dissabte a la tarda a una taula rodona per debatre la situació de la dona al món laboral. Hi participaran quatre dones emprenedores, usuàries de la Borsa de Treball de Sentmenat, que han trobat sortida al món laboral apostant per obrir el seu propi negoci, dues dones participants dels programes d’ocupació Ubica’t i Joves per l’Ocupació i dues tècniques del Servei d’Ocupació del Consell Comarcal del Vallès Occidental.
Sessió formativa ‘Comunicació amb perspectiva de gènere i llenguatge inclusiu, no sexista ni androcèntric’
El 26 de març es realitzarà una nova edició, la cinquena, d’aquest taller, obert a tota la plantilla del Consell Comarcal, amb l’objectiu d’entendre com es construeix el llenguatge i quins mecanismes el defineixen per elaborar noves maneres de comunicar-nos més inclusives i que permetin donar visibilitat a la diversitat. Aquesta sessió també s’ofereix, cada any des del 2017, als municipis de menys de 20.000 habitants de la comarca, contribuint d’aquesta manera a la formació del personal de l’administració local de la comarca.