Buscador per paraules clau
20 octubre 2022

El Consell Comarcal proposa dos tallers a ajuntaments i entitats per a incorporar la perspectiva de gènere i el llenguatge inclusiu en l’àmbit públic

Des del Consell Comarcal es porten a terme diverses activitats de formació que tenen com a objectiu de compartir experiències, conèixer bones pràctiques i aprofundir en matèria de comunicació inclusiva i aplicació de la perspectiva de gènere. El mes de novembre es realitzaran dos Tallers de perspectiva de gènere i llenguatge inclusiu que aborden l’aplicació de la perspectiva de gènere des de l’àmbit públic local.

Aquestes accions formatives s’emmarquen en el projecte comarcal (Re)Gènere(m) que ha permès formar a persones de la institució comarcal com a agents per a la inclusió interns i tirar endavant diferents accions. Una d’aquestes és la publicació de la Guia per una Comunicació Inclusiva, aprovada pel  Ple Comarcal el març de 2022 per unanimitat de tots els grups polítics amb l’objectiu de promoure’n  la seva aplicació en el conjunt d’actuacions que porta a terme el Consell Comarcal del Vallès Occidental i els ens locals de la comarca.

Aquesta guia vol facilitar i donar eines per a l’ús d’un llenguatge respectuós amb la pluralitat de tots els col·lectius per igual, ampliant la representació de la diversitat social i trencant amb els estereotips. També vol ser d’utilitat per a les persones professionals de les entitats locals, empreses, mitjans de comunicació, etc.

Tallers previstos pel mes de novembre

S’han previst dues sessions gratuïtes per a representants electes i personal tècnic dels ajuntaments de la comarca i entitats interessades. Les Inscripcions es poden formalitzar a l’enllaç.  

TALLER VIRTUAL: 3 de novembre 9:30-11:30. “Taller de perspectiva de gènere i comunicació inclusiva”,  Presentació del projecte (Re)Gènere(M) i dels seus recursos per l’aplicació de la perspectiva de gènere i l’ús del llenguatge inclusiu.

TALLER PRESENCIAL: 9 novembre 9:30 -12:30. “Tallers de perspectiva de gènere i comunicació inclusiva”, Presentació del projecte (Re)Gènere(M) i dels seus recursos per l’aplicació de la perspectiva de gènere i l’ús del llenguatge inclusiu. Activitats pràctiques i dinàmiques de grup.

En els tallers, a més d’explicar com s’ha organitzat i aplicat el projecte (Re)Gènere(m), es donen eines per poder repensar la realitat i la comunicació que es realitza des de l’àmbit públic i treballar-la a través d’una perspectiva inclusiva i lliure d’estereotips.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail