Buscador per paraules clau
21 octubre 2021

El Consell Comarcal participa en la mediació entre empresa i treballadores del SAD per intentar evitar la vaga parcial plantejada pels propers dies

Aquest matí, el Consell Comarcal del Vallès Occidental ha participat en el la reunió del Tribunal Laboral de Catalunya amb l’empresa i les treballadores del Servei d’Atenció Domiciliaria (SAD) per contribuir a trobar punts d’acord entre les dues parts i evitar la vaga parcial plantejada pels dies 25 i 26 d’octubre i 2 i 3 de novembre. La mediació ha acabat sense acord entre les dues parts. L’empresa concessionària del SAD, People Plus Innovation, dona servei a 12 municipis de la comarca i atén 736 persones.

El Consell Comarcal lamenta la manca d’acord entre les dues parts i reitera la necessitat de diàleg per tal d’avançar en una millora de les condicions laborals dels treballadors i treballadores i també per tal de garantir el que el Servei d’Atenció Domiciliària es presti d’una manera eficaç i eficient.

El Consell no vol interferir en les relacions Empresa-Comitè, però tot i així sempre ha estat obert a escoltar a les parts i afavorir-ne la seva relació. Si bé, des del punt de vista estrictament formal, el Consell Comarcal del Vallès Occidentalno és part directe en el conflicte laboral objecte d’aquesta conciliació, vol manifestar els següents punts:

El Consell ha estat i està amatent a tot allò que serveixi per a la millora de la relació entre les pròpies parts i la millora de la prestació del servei. També ha manifestat que el Consell ha sigut capdavanter en la elaboració dels plecs de condicions pel que fa a les millores del personal i la dignificació del servei. L’any 2016 ja va introduir una clàusula per l’aplicació del Salari Mínim Comarcal, que ha estat una referència pel sector i va dignificar molts llocs de treball.

Amb la vista posada en el nou plec de condicions, el Consell ha continuat considerant la millora de les condicions salarials de les treballadores, tot i l’augment exponencial salarial que s’ha pactat en el conveni sectorial.

Sempre i en tot moment, el Consell vetlla pel compliment del contracte del servei. En aquest sentit, en relació amb els punts que motiven la convocatòria de vaga, el CCVOC proposa com elements de millora el següent:

–          Pel que fa al gran nombre de contractes parcials, tot i que aquest és un mal endèmic del sector amb el que es troben la majoria d’empreses, des del Consell ens comprometem a treballar amb els ajuntaments adherits al servei, per tal que aquells serveis que sigui possible els prescriguin un horari que permeti esponjar la franja horària més tensionada.

–          Pel que fa a la planificació, el Consell demana la màxima estabilitat en els horaris i els usuaris el més fixos possible. Per tant, es manifesta que es vetlla i es vetllarà per tal que la planificació sigui compartida amb les treballadores amb la màxima antelació possible, excepte evidentment aquelles que són sobrevingudes. Així mateix, el Consell exigeix a l’empresa la cobertura de totes les incapacitats temporals. En aquest sentit, afegir es vol que la tornada a la normalitat, un cop superada la pandèmia, suposi també afavorir la màxima estabilitat per a les treballadores.

–          Pel que fa al pla de formació  el Consell manifesta que l’empresa  ha de complir amb les 60 hores anuals previstes en el Plec de condicions. S’ha demanat a l’empresa la memòria que contempla el detall del pla, i en aquests moments es resta  a l’espera de rebre’l. En el seu cas, se n’exigirà el seu compliment.

El SAD es presta als municipis de Badia del Vallès, Sentmenat, Santa Perpètua de Mogoda, Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savall, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Matadepera, Viladecavalls, Ullastrell, Castellbisbal i Sant Quirze del Vallès. Un total de 134 treballadores familiars i 28 auxiliars presten servei a aquests municipis.

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail