L’objectiu principal de l’activitat, impartida per l’entitat NUS Processos Socials i Creatius, és identificar i visibilitzar les formes en què es presenta l’assetjament als centres educatius, entendre el fenòmen i proporcionar eines clau de prevenció i intervenció per combatre’l.
El taller té una durada de 4 hores, i consta de dues parts. En la primera part es presenten els conceptes relacionats amb l’assetjament i el ciberassetjament de forma lúdica mitjançant jocs, per a posar el tema sobre la taula. En la segona part s’utilitzen eines de teatre de l’oprimit, en què es creen històries col·lectives per extreure problemàtiques reals.
L’IES Viladecavalls és un dels centres on s’ha impartit recentment el taller, en aquest cas amb l’alumnat de 1r d’ESO. Està previst que properament es porti a terme en altres escoles i instituts vallesans en el marc de les activitats educatives organitzades per l’ens comarcal.
La Guia d’Activitats Educatives pel curs 2017/2018 inclou una quarantena d’activitats dirigides a la comunitat educativa que ofereixen el Consell Comarcal del Vallès Occidental, el Consorci de Turisme, el Consorci per a la Gestió de Residus i l’Arxiu Comarcal del Vallès Occidental. Aplega activitats que fan referència a diferents àmbits: ciutadania, igualtat, sensibilització social, alimentació saludable i el mercat comarcal, medi ambient i residus i alguns aspectes de promoció econòmica, emprenedoria i innovació.