Amb aquest programa es vol donar suport a la transformació i creació de nous perfils professionals en el sector mitjançant actuacions de reorientació professional, de coneixement de les oportunitats en el sector agroalimentari i d’actualització i coneixement en competències emergents vinculades a la sostenibilitat i la digitalització. El projecte es desenvolupa en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals 2022 del Servei Públic d’Ocupació i està finançat pel SOC, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i la Diputació de Barcelona en el marc de la Xarxa de Governs Locals.
Aquests recursos s’oferiran a través de 5 microaprenentatges centrats en diferents tendències d’ocupació dins la indústria agroalimentària, amb la finalitat de conèixer els processos actuals i les tendències de futur.
Aquests seran impartits per mitjà de metodologies diverses i acompanyats d’una visita presencial o dinàmica a una empresa del sector de la indústria agroalimentària:
– “Al·lèrgies o intoleràncies alimentàries”. En format Web
– “Gestió de residus a la indústria alimentària”. En format Podcast
– “Traçabilitat a l’alimentació”. En format Webinar
– “El malbaratament alimentari”. En format Vídeo
– “Nutrició i futur”. En format Instagram
La impartició de microaprenentatges té com a objectiu el foment de l’ocupació de qualitat, i la inserció laboral de les persones desocupades i emprenedores, especialment en el cas de les dones, a més d’afavorir la cooperació entre el teixit empresarial de la comarca.
Les persones interessades en participar en el projecte, poden contactar amb el Consell Comarcal a través del correu electrònic gallardopl@ccvoc.cat. o al telèfon 627885786 fins al 30 de novembre.