El projecte s’ha presentat en el marc del Brunch d’Innovació del Hub b30, centrat en Impressió 3D: Del prototipatge a la fabricació industrial coorganitzat entre el Parc de Recerca de la UAB i el Consell Comarcal del Vallès Occidental divendres passat. La trobada es va desenvolupar a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de l’UPC de Terrassa, amb l’objectiu de tractar els principal reptes que suposa la integració de la tecnologia i les noves tendències de la fabricació additiva per les empreses.
La sessió va comptar amb la participació d’agents que ofereixen serveis de suport a les PIMEs per a la implantació de la tecnologia en els seus processos i productes a través de diferents actuacions específiques, com son HP, Optimus 3D i la pròpia UPC a través de programes empresa-universitat.
Especialització i coneixement
Les activitats que es desenvoluparan en l’àmbit de la difusió i la sensibilització, inclouran la realització d’entrevistes in company (per donar a conèixer les avantatges, tipologies i beneficis de la impressió 3D), tours especialitzats a fires tecnològiques de referència com FORMNEXT 2022 que tindrà lloc del 15 al 18 de novembre a Frankfurt o la formació específica en fabricació additiva metàl·lica amb la realització de visites a empreses de referència (HP, Renishaw, BCN 3D Technologies).
El projecte també ofereix assessorament especialitzat de 20 hores de durada, per poder detectar reptes i identificar oportunitats d’aplicacions de la impressió 3D de forma personalitzada. A partir de diferents sessions de conceptualització, ideació i disseny s’elaborarà un prototip que s’avaluarà la seva viabilitat d’implementació per a la validació definitiva.
Les empreses també podran rebre acompanyament per poder incorporar espais d’innovació corporatius vinculats a la tecnologia. En aquest cas, per facilitar la integració de la impressió 3D dintre de les PIMEs interessades, s’ofereix un assessorament individualitzat de 15 hores a través d’entrevistes individuals i sessions grupals, per a la definició d’un pla d’acció que concreti les fases de desenvolupament d’espais propis. Paral·lelament, les empreses participants podran rebre formació i capacitació dels seus equip de treball per l’ús de la tecnologia i maquinari.
Les diferents activitats rebran el suport i l’assistència tècnica de la Fundació CIM UPC, la Xarxa de laboratoris de L’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) i el Fab Lab Sant Cugat. I les empreses podran participar de les diferents activitats fins el 15 de desembre del 2022. Per rebre més informació del projecte podeu contactar a través del correu: canetcc@ccvoc.cat