25 novembre 2016
El Consell Comarcal commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra la dona amb una exposició artística de sabates vermelles
L’equip de treballadors de l’ens supramunicipal s’ha posicionat un any més contra la situació en què es troben un gran nombre de dones. Com a reivindicació, el personal del Consell Comarcal que ha volgut ha pintat unes sabates de vermell amb la finalitat de reflexionar i debatre sobre la violència que pateixen les dones.
A les 14:30h el President del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha llegit el manifest institucional amb la finalitat de comprometre’s a eradicar, conjuntament amb altres institucions públiques, la violència de gènere.
En motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència masclista,el Consell Comarcal ha convidat el personal a participar en el procés de creació col·lectiva de l’obra artística Sabates Vermelles, art públic contra la violència vers les dones.Els treballadors i les treballadores que han volgut han pintat sabates de vermell amb la finalitat de reflexionar i debatre sobre aquesta problemàtica social que representa una greu vulneració dels drets humans i atempta contra la igualtat efectiva entre dones i homes.
L’obra Sabates Vermelles, art públic contra la violència masclista neix de la mà de l’artista mexicana Elina Chauvet, l’agost de 2009 a Ciudad Juárez, una ciutat on l’assassinat i la desaparició de dones és un fet quotidià.
Tanmateix, el Ple del Consell Comarcal es va adherir la setmana passada al manifest institucional amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència masclista contra les dones. A través d’aquest manifest, el Consell Comarcal vol fer públic el compromís i la voluntat de sumar esforços i crear sinergies de treball cooperatiu que permetin construir conjuntament, amb altres institucions públiques, dinàmiques innovadores per eradicar definitivament la violència masclista.
Els acords que s’adoptaran des del Consell Comarcal són els següents:
- Fer un reconeixement explícit al paper històric del moviment feminista en la lluita contra l’erradicació de la violència masclista.
- Contribuir a la promoció de les relacions igualitàries i a la lluita contra la violència masclista al Vallès Occidental, especialment entre els i les joves en el moment que cerquen la seva identitat, cooperant amb la comunitat educativa i amb tots els agents socials de la comarca i portant a terme accions concretes de sensibilització.
- Establir un protocol comarcal per l’abordatge de la violència masclista, elaborat des de la cooperació institucional.
- Traslladar aquests acords al govern de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, així com a tots els ajuntaments de la comarca del Vallès Occidental.