Buscador per paraules clau
22 octubre 2021

Dues escoles de Viladecavalls i Vacarisses inicien el programa de Cultura Emprenedora amb el suport del Consell Comarcal

Per cinquè any consecutiu es realitza el Programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEme), amb el suport del Consell Comarcal a 2 escoles: Rosella de Viladecavalls i Font de l’Orpina de Vacarisses. Un total de 79 nens i nenes participaran durant el curs 2021-22 creant tres cooperatives. El vicepresident comarcal Carles Rodríguez ha participat en l’acte d’engegada del Programa a l’Escola Rosella, convidant a l’alumnat a introduir els principis de l’economia circular en l’activitat de les cooperatives.

Aquesta setmana, en  l’engegada del Programa Cueme a l’Escola Rosella de Viladecavalls amb 52 infants participants, el vicepresident del Consell Comarcal els ha parlat de la situació de crisis en que es troba el planeta i de l’economia circular com una manera de treballar per millorar les condicions, i els ha convidat a introduir el reaprofitament, el reciclatge o la reutilització en les activitats de la cooperativa que faran. Els regidors d’Educació, Marc González, i el de Promoció Econòmica, Jesús Porres, han transmès als infants la importància de conèixer aspectes de les empreses i la seva activitat, així com de l’emprenedoria, per completar la seva preparació pel seu desenvolupament en el futur. Des de la direcció de l’escola s’ha reforçat la importància del programa dins de l’escola per complementar la formació feta en altres cursos sobre la realitat de l’entorn i, sobre tot, per desenvolupar competències que els hi seran molt importants com el treball en equip o assumir responsabilitats.

A l’Escola Font de l’Orpina de Vacarisses també han començat la seva activitat 27 nens i nenes, que ja han iniciat els contactes amb l’Ajuntament per conèixer els passos que han de donar per fer realitat el seu projecte.

A les dues escoles el CuEme és un projecte integrat en l’activitat educativa que els permet reforçar el treball per projectes i l’aprenentatge cooperatiu i significatiu, abordant d’una manera diferent l’adquisició de coneixements i el desenvolupament de competències. Ajuda, d’una banda, a conèixer un seguit d’elements relacionats amb l’emprenedoria, el món empresarial i l’activitat econòmica i, d’altra banda, a entrenar competències transversals com la comunicació, el treball en equip, la presa de decisions…. El programa també posa èmfasi en la incorporació dels principis cooperatius i de conceptes com la sostenibilitat, la responsabilitat social empresarial o la igualtat d’oportunitats, aspectes que es troben alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Aquesta és una línia que la Diputació de Barcelona s’ha proposat reforçar en el Programa durant aquest curs, perquè que nens i nenes aprenguin a pensar i fer projectes per transformar i millorar la societat i el planeta.

Des del curs 2017-18 el Consell Comarcal participa al Programa Cueme impulsat per la Diputació de Barcelona amb l’acompanyament dels ajuntaments. Des de llavors i comptant amb el curs actual, s’han registrat 482 participants de 5è de primària que han treballant en la creació de 22 cooperatives.  El Consell participa en aquest projecte per facilitar la participació d’escoles situades en municipis que no comptem amb recursos propis de suport a l’emprenedoria. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del programa per promoure la cultura emprenedora del Pla d’Actuació Comarcal 2021-24.

En el Vallès Occidental són 9 els municipis que participen al CUEME: Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Rubí, Sabadell, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls. Seran 866 nens i nenes de 22 escoles que durant aquest curs treballaran per crear 39 cooperatives.  A nivell de la província de Barcelona són 229 escoles les que participaran en el Cueme de 98 pobles i ciutats. Quasi 9.000 viuran l’experiència de participar en el Programa amb la creació de prop de 400 cooperatives.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail