Buscador per paraules clau
14 abril 2020

Dades de l’impacte del Coronavirus al Vallès Occidental i els seus municipis (14/4/2020)

Fins al dia 13 d'abril s'han comptabilitzat un total de 4.584 casos positius de tests PRC a la comarca, segons les últimes dades proporcionades pel Departament de Salut.

Els casos de test PCR positius continuen augmentant diàriament a la comarca des que es va diagnosticar el primer cas positiu (2 de març). Les mitjanes mòbils mostren una moderació en el ritme de creixement de nous casos identificats fins a situar-se al voltant del 2% en la darrera setmana, en línia al que suceeix a Catalunya i Espanya. Cal tenir en compte que l’evolució al conjunt de la comarca amaga diferents dinàmiques de l’evolució de la pandèmia als municipis.

Sabadell (1.269) i Terrassa (989) concentren més de la meitat dels casos de coronavirus diagnosticats a la comarca. A continuació, se situen Sant Cugat del Vallès (343), Rubí (323) i Cerdanyola del Vallès (287). Respecte del 10 d’abril, hi ha hagut un increment molt notable de nous casos a Sant Llorenç Savall, així com a Palau-solità i Plegamans, Matadepera i Sant Quirze del Vallès. Cal tenir en consideració que, en l’evolució dels casos positius, influeix el volum de tests PCR realitzats a cadascun dels municipi o àrees bàsiques de salut.

En relació amb la població, la taxa bruta del Vallès Occidental és de 50 casos per cada 10.000 habitants, xifra superior a la de casos confirmats de Catalunya (46) i Espanya (37).

Segons les darreres dades del Departament de Salut, Sant Quirze del Vallès se situa com a principal focus de casos positius de coronavirus de Catalunya, amb una taxa de 136 casos per cada 10.000 habitants. Respecte al registre anterior (10 d’abril), la taxa d’incidència s’ha incrementat molt notablement. Fora d’aquest àmbit continuen destacant les ABS de Ca n’Oriac, a Sabadell (93,3 casos per cada 10 mil habitants) i la de Rubí 3 (79,8). Castellar del Vallès passa a situar-se entre les ABS més afectades de la comarca i de Catalunya (80 casos per cada 10 mil habitants), després d’un augment de prop de 25 punts respecte el 10 d’abril (que s’explica en part per l’increment de casos identificats a Sant Llorenç Savall). Encara que a la comarca trobem diferències territorials en l’afectació del coronavirus, s’identifiquen clarament zones amb una major incidència, com ara l’entorn de Rubí-Terrassa nord-est-Castellar del Vallès, juntament amb l’eix Barberà del Vallès-Sant Quirze-Sabadell. 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail