Buscador per paraules clau
15 juny 2023

Cinc projectes del Consell Comarcal del Vallès Occidental seleccionats pel Banc de Bones Pràctiques dels governs locals

La Fundació Carles Pi i Sunyer i la Federació de Municipis de Catalunya han reconegut cinc projectes del Consell Comarcal com a bones pràctiques de l'administració local que són reproduïbles i útils per la resta d'ajuntaments i consells comarcals. Es tracta de projectes d'àmbits molt diferents, representatius del ventall d'activitat del Consell: la Guia útil d'ajuts a la transició energètica, el Mercat Circular, el Catàleg del Vehicle elèctric, el projecte En tu lugar i el projecte Regenerem. Aquests dos darrers: el Regenerem i En tu lugar, no només són reconeguts com a bones pràctiques sinó que també es reconeixen com a Pràctica Significativa. És a dir, que es valora com a destacada.

A la Guia útil d’ajuts a la transició energètica es pot trobar la informació sobre les diferents convocatòries obertes destinades a la ciutadania, empreses i l’administració per tal de facilitar la transició energètica al territori. La guia és de caràcter interactiu i és impulsada pel Consell Comarcal, en el marc de l’Oficina de Transició energètica, amb la finalitat de poder proporcionar la informació sobre l’oferta d’ajuts d’una manera senzilla i accessible per les persones usuàries.

El Mercat Circular fomenta l’aprofitament de les fruites i verdures del mercat Mercavallès que són mengívoles, però no comercialitzables per tal de proveir aliments frescos i de qualitat a persones que necessiten suport alimentari a la comarca. Aquesta és una acció més de l’ens comarcal vers la sostenibilitat alimentària, que complementa la tasca que ja es fa des de fa anys amb el projecte Recooperem d’aprofitament alimentari. És un clar exemple d’economia circular i de compromís social.

El catàleg de vehicle elèctric recopila informació sobre la fabricació d’automoció de 57 empreses de la comarca d’una manera interactiva amb l’objectiu de donar major visibilització al sector d’automoció vallesà i atraure la mirada d’inversors i clients potencials.

La dinàmica interactiva del catàleg ens permet explorar les parts que composen un vehicle elèctric a partir de 9 grups de components que es fabriquen en les empreses de la comarca del Vallès Occidental. També ofereix informació afegida del sector a la comarca i de les seves empreses.

El projecte En tu lugar utilitza la tecnologia de la realitat virtual com un mitjà per presentar situacions als joves on poder transformar, creences, emocions i conductes. A través de la realitat virtual es promou l’empatia, la gestió sana de les situacions presentades i la reducció d’aquestes, generant debat entorn a diferents conductes i emocions.

Amb això es vol ajudar a prevenir i reduir les microviolències com ara la violència de gènere o el bullying, i fomentar la inclusió, la diversitat o el bon ús de les xarxes socials.

Pel que fa al projecte Regenerem, aquest ha sigut clau en l’impuls del compromís envers la inclusió i foment de la diversitat en l’àmbit institucional. El compromís el projecte participatiu (Re)Gènere(M) i ha comportat l’engegada de diferents accions tant a nivell intern com a nivell extern i ha permès formar a persones de l’entitat com a agents per a la inclusió interns per iniciar diverses accions com la creació de material de difusió sobre comunicació inclusiva i perspectiva de gènere feminista.

El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals està impulsat per la Fundació Carles Pi i Sunyer, la Federació de Municipis de Catalunya i els ajuntaments dels municipis catalans de més de 5.000 habitants. El seu objectiu és promoure i compartir les millores en els governs locals a través de la difusió d’experiències i iniciatives innovadores de la gestió municipal.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail