Els tallers han estat una primera experiència pilot i s’han fet als Instituts de Barberà del Vallès (IES La Romànica), Cerdanyola del Vallès (IES Jaume Mimó) i Sabadell (IES Ribot i Serra). El curs vinent es seguiran oferint als centres educatius de la comarca, com a activitat de la Guia Educativa del Consell Comarcal.
Aquest trimestre, joves d’entre 12 i 16 anys han pogut realitzar un viatge virtual sense sortir de l’aula, des de les fàbriques de principis de segle passat fins la indústria 4.0, reflexionant sobre els canvis tecnològics i l’impacte a la societat, com a futurs protagonistes.
El taller té com aspecte fonamental la participació a l’aula de professionals de les empreses per explicar de viva veu la seva experiència, donant a conèixer a l’alumnat les innovacions introduïdes a la indústria actual, les noves ocupacions i les competències requerides. Alhora, s’ha impulsat l’aportació de productes i maquinària (impressora 3D, motllos industrials, drons) per apropar la indústria a l’aula.
Les empreses que han participat i que formen part de la Xarxa d’agents de sensibilització de la indústria del Vallès Occidental son: Infinity drone services, Quiro Farm, NIFCO, GMS Sistemas, Nodus Barberà del Vallès, Fundació CIM, Pinter, Ternum Cosmetics i EURECAT. La valoració de l’alumnat i dels equips docents a través dels qüestionaris de satisfacció ha estat molt positiva.
El repte de divulgar un nou concepte de l’activitat industrial i despertar la inquietud i interès de l’alumnat per les vocacions vinculades, és un aspecte fonamental dins les mesures específiques que treballa el Pacte Vallesà per a la transformació del sector industrial en cooperació amb l’estratègia catalana.