“Digital&Green Skills Vallès” és un projecte de formació i ocupació per a joves que vol formar professionals qualificats de qualsevol especialitat perquè puguin innovar en l’àmbit social i comunitari i despertar alternatives d’ocupació en el procés de la transformació digital i sostenible. El projecte treballarà amb 25 joves que seran agents de canvi gràcies als coneixements i recursos que se’ls facilitaran. Comptaran amb el suport de professionals de la docència i del coaching professional especialitzat per treballar oportunitats en el marc d’una plataforma d’innovació i cocreació oberta. El projecte està impulsat pel Consell Comarcal, la UAB i Eurecat.
Aquest matí s’ha fet l’acte inaugural del projecte a l’edifici ICTA del Campus de la UAB amb la participació de la vicerectora d’alumnat i ocupabilitat, Sara Moreno; el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez i el director de formació de l’Eurecat, Marc Capellades. Després de l’acte inaugural els joves participants han fet una visita a l’edifci de l’ICTA, emblemàtic en temes de sostenibilitat. El president del Consell ha demanat als joves que “ens ajudeu a indicar quin és el futur, per una economia sostenible ambientalment i socialment. Hem de treballar en xarxa i ser innovadors i podem avançar gràcies a aquest programa de coneixement”. Per la seva banda, la vicerectora ha encoratjat els joves i ha explicat que aquest projecte respon als principis de la UAB i ha destacat el paper de la innovació i la voluntat de la universitat d’obrir-se a l’exterior i estar en contacte amb empreses.
Els i les 25 joves participants s’han seleccionat d’entre 105 persones que es van interessar pel projecte. D’aquests se’n varen preseleccionar 40 i finalment es va fer un anàlisis dels perfils per acotar la selecció. Són joves de amb una procedència territorial diversa i amb perfils professionals molt heterogenis: enginyers, biòlegs, físics, historiadors, dietistes, administració i finances, producció audiovisual d’espectacles, comerç internacional, criminologia, disseny, màrqueting, pedagogia, logística i molts d’altres. Aquests són aspectes claus per potenciar l’impacte del projecte en la comarca i assolir resultats a partir de sinèrgies entre diferents disciplines.
Pel que fa als municipis de procedència, hi ha representants de 14 municipis. En concret, 5 de Sabadell, 1 de Viladecavalls, 1 d’Ullastrell, 1 de Terrassa, 2 de Santa Perpètua de Mogoda, 1 de Sant Quirze del Vallès, 2 de Sant Cugat del Vallès, 2 de Rubí, 3 de Ripollet, 1 de Palau-solità i Plegamans, 1 de Montcada i Reixac, 1 de Cerdanyola, 3 de Castellar del Vallès i 1 de Barberà del Vallès. Pel que fa als nivells formatius, tots compten amb cicle superior (12) o grau universitari (13).
Al llarg dels propers mesos, els joves rebran formació avançada en competències digitals, innovadores i sostenibles. També rebran formació pràctica i tindran contacte amb empreses i agents del territori. Al mes de juny, els i les participants hauran elaborat un Catàleg d’experiències que podran posar en pràctica en el context real. Les experiències hauran de perseguir un impacte social a la comarca i aportar una millora en les condicions de vida de la ciutadania.