En l’obertura de l’acte, la consellera delegada de Gent Gran del Consell Comarcal, Núria, Colomé, ha destacat la importància del 8è Congrés que “ha de permetre reflexionar sobre les diverses realitats que viviu les persones grans al nostre país i tractar les vostres principals problemàtiques, inquietuds o necessitats i veure com hem d’encarar el futur”. Núria Colomé també ha volgut remarcar la importància de la gent gran en la presa de decisions: “la gent gran del nostre país, teniu un gran capital acumulat. Compteu amb una gran experiència i també sou clau a l’hora de plantejar el futur dels nostres municipis.” Colomé també ha destacat que a l’hora de fer els nomenaments de les persones grans del Vallès Occidental “s’ha volgut posar en valor el criteri de la paritat. Creiem que les dones teniu molt a dir i no ens agrada veure com en alguns llocs de decisió només hi ha homes, tradicionalment”.
David Agustí, responsable de l’Oficina de Gent Gran Activa ha estat l’encarregat de presentar el 8è Congrés, que se celebrarà el 25 d’octubre i té per objectiu arribar a amplis consensos i acords amb referència als temes que afecten a les persones grans del país.
Ramón Pla membre del comitè executiu del Consell de la Gent Gran de Catalunya ha explicat les funcions del Consell de la Gent Gran de Catalunya i ha exposat el contingut de les dues ponències que es portaran a terme durant el 8è Congrés: “El present de les persones grans: drets i deures” i “Les persones grans del futur: polítiques d’adaptació de la societat a l’envelliment”.
El 8è Congrés està dividit en tres fases: la fase precongressual és participativa i vol recollir les aportacions de les persones grans d’arreu del territori, la congressual en què s’elaboren les ponències, les conclusions i el Manifest final a Món Sant Benet (a Sant Fruitós de Bages) i la postcongressual, on es fa difusió i seguiment per donar compliment als acords, les conclusions i el Manifest del 8è Congrés.