Buscador per paraules clau

Acció Social i Educació

Recooperem, cuina per compartir

Què és el Recooperem?

És un projecte que té per objectius:

  • Reduir el malbaratament alimentari, especialment en l’àmbit escolar.
  • Donar suport als projectes en favor de la inclusió social dels municipis de la comarca col·lectius de risc social o econòmic.
  • Reduir l’impacte mediambiental general al llarg de la cadena de producció i consum dels aliments.
  • Afavorir la col·laboració entre diferents agents socials de la comarca.
  • Generar circuits locals de distribució d’aliments.
  • Fomentar l’economia circular.

Com funciona?

S’aprofita l’excedent d’àpats preparats i cuinats per les empreses de restauració dels centres col·laboradors (escoles, empreses i hospitals) per redistribuir-los entre la ciutadania, especialment entre les persones que es troben en situació de vulnerabilitat social o altres. Aquesta recuperació d’aliments es realitza mitjançant un procés de envasat, etiquetat i congelació dels àpats.

El projecte es gestiona amb una plataforma informàtica que permet recollir les dades de traçabilitat dels aliments des del centre de producció fins a la seva distribució i consum final. Incorpora noves tecnologies als centres d’aprofitament i entitats participants (tauletes i impressores d’etiquetes tèrmiques) creant un circuit digital per a la recollida de la informació, control, seguiment i avaluació de tot el procés.

Vols participar-hi?

Gràcies! Envia un correu a ccvoc.recooperem@ccvoc.cat o truca al 93 727 35 34 i ens posarem en contacte tan aviat com puguem!

Pots descarregar aquí el díptic informatiu:

El Recooperem en xifres

Actualment el projecte Recooperem s’està realitzant a menjadors escolars, empreses privades i hospitals, i s’està treballant per ampliar el nombre de centres de reaprofitament així com a d’altres agents del sector alimentari.

El juny de 2024 hi participen 12 municipis, 65 centres d’aprofitament (59 escoles, 5 empreses privades i 1 hospital), 22 empreses de restauració i 18 entitats socials d’àmbit local.

Des de 2015 a 2024 s’han recuperat més de 129.851 àpats, arribant a gairebé 4.000 famílies i evitant generar més de 49.259 quilos de residus.

El Recooperem a les escoles

Normes de seguretat

Podeu trobar a continuació els fitxers amb les normes de seguretat en diferents idiomes.

El Recooperem en imatges

TV·3. Gener 2022. El Recooperem, un exemple d’aprofitament alimentari a les escoles.
Notícia emesa al Telenoticies Comarques de TV3
REPORTATGE DEL PROGRAMA VALLÈS EDUCA: Projecte Recooperem

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Acció Social i Educació

+
15-11-2024

El Consell Comarcal organitza una formació sobre masculinitats feministes per a professionals que treballen amb el jovent de la comarca

08-11-2024

El Consell Comarcal del Vallès Occidental s’afegeix a la commemoració del Dia de la Solidaritat Intersexual

28-10-2024

El Consell Comarcal organitza una formació tècnica sobre informes d’estrangeria amb l’objectiu de formar i sensibilitzar els professionals dels ens locals sobre la llei d’estrangeria, l’acollida i la interculturalitat

25-10-2024

Serveis mínims del 85% en el transport escolar davant la convocatòria de vaga de transport de viatgers prevista pel proper dilluns