Exposició itinerant “Viatge a Tatinutropo”
El Consell Comarcal ha renovat aquest 2021 l’exposició itinerant “Viatge a Tatinutropo” per combatre prejudicis i rumors sobre la diversitat amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat que viuen les persones refugiades als països d’origen, durant el trànsit migratori i quan arriben a un nou territori.
El Consell ofereix aquesta mostra de forma gratuïta als ajuntaments i centres educatius del Vallès Occidental i l’inclou a la Guia d’Activitats Educatives del curs 2021-22.
La mostra es complementa amb jocs interactius en diferents formats (estores, puzles, tauletes electròniques…) per fer més dinàmic el recorregut. Per treballar a l’aula també es compta amb materials didàctics dirigits a professorat i també es poden sol·licitar tallers a través de la Guia d’Activitats Educatives.
Segons dades de l’Observatori comarcal, proporcionades pel Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades, al Vallès Occidental l’any 2020 hi havia 372 places ocupades per persones sol·licitants de protecció internacional, 62 menys que a l’any 2019. Més del 50% de les persones refugiades es troben en la fase d’acollida. A Catalunya hi havia 2.733 places ocupades, sent Sabadell el tercer municipi amb un nombre més elevat.
De fet, al Vallès Occidental les persones refugiades es distribueixen en 6 municipis, més de la meitat de les quals s’ubiquen a Sabadell (202). Terrassa n’acull 71, Rubí n’acull 59, Cerdanyola del Vallès n’acull 34 i també en trobem 5 a Montcada i Reixac i una a Sant Cugat del Vallès.
A continuació podeu trobar tota la informació sobre la mostra i les seves característiques.
Podeu fer la vostra sol·licitud per acollir l’exposició en aquest formulari.