Buscador per paraules clau
24 febrer 2022

Empreses de la comarca s’interessen per la incorporació de la biomassa com a energia renovable de proximitat

El Consell Comarcal està treballant per la descarbonització de la indústria del Vallès Occidental i per un canvi de model energètic. Aquest matí, el vicepresident del Consell, Carles Rodríguez, ha participat a la Jornada “Indústries per l’acció climàtica i la inserció social a partir de la biomassa”, organitzada pel Clúster de Bioenergia de Catalunya amb la col•laboració del Consell Comarcal i l’Ajuntament de Rubí.

A la jornada hi han assistit una seixantena de participants d’empreses i entitats locals de diferents comarques de la demarcació de Barcelona. Del Vallès Occidental, s’hi han inscrit empreses de  Santa Perpètua de Mogoda, Castellar del Vallès, Rubí i Castellbisbal.

El conseller comarcal de Territori i vicepresident del Consell, Carles Rodríguez, durant la seva intervenció ha agraït als municipis de la comarca la seva implicació en aquest projecte i ha instat a seguir treballant conjuntament per aconseguir un model energètic sostenible. També ha fet una crida a les empreses “a sumar-se al canvi, a ser impulsores de la transició energètica, a ser partícips del canvi de model”. Per a això ha posat a disposició del teixit empresarial el suport de l’Agència d’Energia del Vallès Occidental.

Actualment, a Catalunya, ja es disposa d’una quarantena d’indústries que s’abasteixen amb biomassa forestal, si bé el potencial d’indústries que poden incorporar la biomassa és molt elevat. El Consell Comarcal treballa des de l’any 2012 en el projecte Boscos del Vallès per fomentar una gestió forestal sostenible dels boscos, conciliant creixement econòmic local, creació d’ocupació, estalvi energètic i econòmic a mig i llarg termini, respecte pel medi natural i progrés social, valoritzant la seva biomassa per a la generació d’energia renovable.  La indústria, com a gran consumidor d’energia amb molt pes a la comarca, és clau per contribuir al Canvi de model energètic sostenible que s’imposa per assolir la transició ecològica. Promoure i acompanyar la transició energètica de la industria del territori és una oportunitat, doncs, per impulsar la transició ecològica a la comarca.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail