Buscador per paraules clau
29 novembre 2021

El Consell Comarcal reuneix les principals empreses de fabricació d’automoció per compartir les necessitats i reptes del sector

Les principals empreses de fabricació d’automoció de la comarca del sector de fabricació d’automoció s’han reunit amb el Consell Comarcal i representants municipals per conèixer de prop el Pla d’acció de suport a la reconversió del sector de fabricació d’automoció. La trobada ha servit per presentar el Pla al sector i que els representants de les empreses poguessin aportar la seva expertesa i detectar necessitats d’actuació. Els objectius van ser compartir els principals reptes i necessitats del teixit empresarial de la comarca, identificar possibles col·laboracions pel desenvolupament del pla i generar un primer espai de cooperació empresarial.

El Centre empresarial Nodus Barberà va ser l’escenari de la trobada el 23 de novembre, presidida per l’alcalde de Barberà i conseller de Desenvolupament Econòmic Local, Xavier Garcés, que va està acompanyat per l’alcalde de Polinyà, Javier Silva, i la tintent d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa, Núria Marín. El conseller va exposar “la importància de la indústria al territori, la tasca de concertació públic i privada que es ve desenvolupant en el marc del Pacte per la Reindustrialització i el repte de donar suport especialitzat en el sectors industrials en transformació i canvi, com el de l’automoció”.

Les empreses van donar a conèixer els principals reptes amb els quals s’enfrontaven actualment i que es poden sintetitzar en quatre: la necessitat de digitalitzar la producció, la situació actual d’alta i creixent inflació i elevats costos de subministraments i matèries primeres, la diversificació de la producció per adaptar-se a la noves necessitats i la necessitat de dedicar recursos a la innovació com a  part fonamental del creixement.

Pel que fa a les necessitats que té el sector de la fabricació de l’automoció, també es van identificar quatre grans necessitats comunes: explorar sinergies entre empreses i el territori, introduir l’eficiència energètica en la producció, millorar l’accés a les línies de finançament i subvencions i reforçar l’oferta formativa pels treballadors/es i idear una fórmula pel manteniment d’aquesta.

Les setze empreses participants principalment es dediquen a la fabricació de peces i components de plàstic i metàl·liques de l’automoció i suposen una facturació conjunta de prop de 1.000 mil milions d’euros i d’unes 2.650 persones treballadores,

Les empreses assistents van ser: ACOUSTICS & INSULATION TECHNIQUES SL, ALPHA AUTOMOTIVE, SOLUTIONS S.L., DOVER, ESTAMP, S.A.U, FRAGOLA IBERIA,S.A.U, FUCHS LUBRICANTES, S.A.U, GESTAMP SOLBANK BARCELONA, ILPEA, S.A, KOSTAL ELECTRICA, S.A, MARELLI ESPAÑA, S. A, MAVILOR MOTORS, S.A, MOL MATRIC S.C.C.L., NIFCO, S.L, PINO COMPONENTES, S.L, TALLERES AUXILIARES DE ESTAMPACIONES SL i WETRON AUTOMATIZACION, S.A

El passat dia 1 d’octubre de 2021 el Grup Impulsor del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental va aprovar el Pla d’acció de suport a la reconversió del sector de fabricació d’automoció amb l’objectiu d’ajudar a pal·liar els efectes negatius de la crisi del sector sobre l’ocupació i la producció i a la reconversió del teixit productiu de la nostra comarca.

El Consell Comarcal va rebre per part de la Diputació de Barcelona una dotació de 250.000 euros per a executar el Pla fins a 31 de desembre de 2022, amb un seguit d’actuacions enfocades a potenciar projectes d’innovació, suport a la reconversió de les PIMEs, a l’atracció d’inversions o a la formació competencial per reptes, entre d’altres. La trobada va servir per recollir les principals necessitats i demandes per tal de vincular-les amb el desplegament de les actuacions proposades.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail