Buscador per paraules clau
15 febrer 2022

La contractació laboral creix al Vallès Occidental l’últim any però es cronifica l’atur de llarga durada entre les persones desocupades

En els darrers anys s’han creat més de 5.000 llocs de treball amb una reducció de l’atur de més de 13.000 persones, fet que implica al Vallès Occidental com una àrea de referència pel que fa a la creació d’ocupació. No obstant això, el nombre de persones en situació d’atur de llarga durada durant la pandèmia s’ha incrementat, suposant el 57,2% del total d’aturats.

L’Observatori comarcal ha recollit les dades i n’ha fet l’anàlisi en el seu informe Flaix Socioeconòmic del quart trimestre de 2021.

Al Vallès Occidental s’han creat 5.479 nous llocs de treball des de juny de 2020, fet que suposa un rècord històric comarcal, tot havent-hi menys empreses que abans de la pandèmia.

Mentre que aquesta recuperació, en primer moment, es va centrar principalment en els sectors de l’edició, cultura i lleure, Serveis Socials i Serveis a les  empreses, el segon semestre del 2020 durant la pandèmia, la crescuda ocupacional ha estat molt més heterogènia. El sector públic destaca en contractació durant aquest període per sobre de la resta, sumant-hi 4.400 nous llocs de treball en Salut, Administració pública i Serveis socials.

Tanmateix,  aquest creixement no s’ha repartit de la mateixa manera a tots els sectors.  Els sectors d’Automoció i Serveis financers han vist perdre llocs de treball respecte a l’any anterior, restant-s’hi 649 i 444 llocs de treball menys, respectivament.

Malgrat que l’esclat de la crisi sanitària provocada per la COVID-19 va trencar la dinàmica de creixement de l’ocupació iniciada a mitjans de 2014, durant l’any 2021 s’han formalitzat un total de 288.782 contractes, que representen un increment  del 44% respecte al 2020. Cal destacar, a més, que la contractació indefinida ha crescut amb més força que la temporal.

Pel que fa a l’atur registrat, el darrer any consten 47.108 persones desocupades a la comarca, reduint-se prop d’un 23%, respecte a l’any anterior. És a dir una disminució de 13.353 persones.

No obstant això, el pes de l’atur de llarga durada s’ha incrementat durant els darrers dos anys.  En l’actualitat, les persones desocupades a la comarca que fa més de 12 mesos que estan a l’atur suposen el 57,2% del total de persones sense treball.

Prestacions

L’Observatori també ha publicat l’Informe de Prestacions del segon semestre de 2021. Les prestacions per desocupació l’any 2021 han disminuït en un 7,5%, comptabilitzant un total de 26.681 a la comarca, tres punts per sota de la mitjana provincial.

El nivell de cobertura de les prestacions per desocupació al Vallès Occidental, presenta una de les xifres més baixes de la sèrie estadística comarcal.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail