Buscador per paraules clau
23 desembre 2021

La Xarxa d’Espais de Fabricació Digital del Vallès Occidental participa als Open Days de la comunitat Open Industry

Els dies 14 i 15 de desembre s’ha organitzat la darrera edició dels Open Days, una fira virtual en el marc de la comunitat Open Industry, per generar sinergies entre diferents agents de l’ecosistema d’innovació i empreses industrials del territori. Aquesta fira virtual ha comptat amb més de 350 visites entre l’assistència als webinars i visites als stands dels diferents agents i empreses que hi han col.laborat.

Aquesta iniciativa liderada pels ajuntaments de Sant Quirze del Vallès, Barberà del Vallès i Sabadell, i amb el suport de Terrassa, Rubí, Montcada i Reixac, Castellar del Vallès, Castellbisbal i el Consell Comarcal del Vallès Occidental, és una comunitat online per esdevenir una finestra d’oportunitats oberta tot l’any, per mostrar solucionadors de tecnologia i4.0 i facilitar la transformació digital del teixit productiu i impulsar les capacitats productives locals ikm0 (indústries de proximitat).

Durant els Open Days diferents empreses i entitats proveïdores de tecnologia, han col·laborat realitzant ponències per mostrar les seves aplicacions a la indústria: AIS VISION SYSTEMS, 8 WIRES, SMARTMONKEY, 3D INCUBATOR, ACCIÓ, ABB, TAI SMART FACTORY i la XARXA D’ESPAIS DE FABRICACIÓ DIGITALS DEL VALLÈS OCCIDENTAL dinamitzada pel Consell Comarcal.

Els espais del grup motor de la Xarxa de Fabricació Digital, el FabLab Sant Cugat, l’UAB Open Labs i el Lab de Castellar, hi han participat organitzant un webinar per posar en valor com la fabricació digital pot generar noves oportunitats per les empreses per innovar i experimentar a través de les noves tecnologies. Es van donar a conèixer les aplicacions i serveis de suport al teixit industrial, per impulsar noves solucions de proximitat i personalitzades a reptes innovadors.

La fabricació digital aporta grans beneficis, ja que impulsa la relocalització de la producció i afavoreix la sostenibilitat, genera noves formes de treball i de desenvolupament de competències, dóna resposta a l’augment de la demanda en la  personalització de productes i garanteix la competitivitat a llarg termini amb la incorporació de noves tecnologies d’avantguarda.

Des dels espais de fabricació de referència les empreses poden beneficiar-se d’un Servei de Prototipatge ràpid i econòmic, per desenvolupar o adaptar productes amb nous requeriments. Amb el suport expert dels tècnics dels Fab Labs, es poden desenvolupar i produir prototips per validar innovacions en els productes en un temps més reduït.

A través del Servei de Formació especialitzada, s’ofereixen activitats per apoderar i capacitar als professionals de les indústries, desenvolupar accions de Team Building per aprendre noves metodologies de treball i generar cohesió interna i oferir serveis per organitzar esdeveniments i jornades de cocreació a partir de metodologies de Design Thinking en la realització de Hackatons o de Google Sprit per desenvolupar nous productes.

Per últim, destacar el Servei d’Acompanyament Expert per resoldre necessitats innovadores (dissenyar nous producte, identificació de nous materials i tecnologies i validar propostes)  i per rebre assessorament per a la integració d’espais de fabricació digital corporatius.

Si esteu interessats en conèixer més informació de la Xarxa d’Espais de Fabricació Digital del Vallès Occidental podeu consultar l’enllaç.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail