Buscador per paraules clau
13 desembre 2021

El projecte de cultura emprenedora a l’escola incorpora els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’economia circular

El Programa de Cultura Emprenedora a l’Escola que impulsa la Diputació de Barcelona treballa per promoure durant el curs 2021-22 el coneixement i aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. A l’escola Rosella de Viladecavalls i Font de l’Orpina de Vacarisses el curs 2021-22 s’està incorporant el treball dels ODS i l’apropament a l’Economia Circular, per tal que puguin incorporar la visió de la sostenibilitat a la seva activitat adquirint aprenentatges relacionats a través de tallers i visites a empreses.

En aquest marc, el Consell Comarcal ha organitzat un taller per reflexionar sobre com incorporar en la cooperativa els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Economia Circular a les dues escoles d’Ullastrell i Viladecavalls.  En el taller, en primer lloc es convida els nens i a les nenes a compartir la seva visió sobre els problemes amb què es troba la Terra i que la situen en emergència climàtica i social tot provocant la generació d’idees relacionades amb els ODS. En segon lloc, en petits grups, es comparen diversos productes per observar les diferències entre ells, identificant aspectes que ajuden a ser més sostenibles: tipus de gots i de tovallons amb diferents materials, joguines de fusta reparables, ampolles i carmanyoles de vidre i reutilitzables contra productes de plàstic, veure alternatives com la realització de bosses aromàtiques de roba amb llavors, pensar en el disseny de productes a partir de roba que ja no s’utilitza etc. Tot plegat per inspirar als nens i a les nenes envers la seva activitat.

En el cas de Viladecavalls l’alumnat de cinquè de primària de l’Escola Rosella ha fet també una visita a l’empresa Parnoplast que es dedica a la producció de materials plàstics i que es troba al municipi. Han pogut veure diferents materials i aprendre que hi ha alguns que podran servir per fer productes reutilitzables o que seran compostables i/o biodegradables quan els productes ja no serveixin. Ha servit per entendre l’aplicació d’una visió circular que ajudarà a una producció més respectuosa amb el medi ambient, finalitat que persegueix aquesta empresa.

 

 

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail