Buscador per paraules clau
03 desembre 2021

L’estudi del patrimoni industrial del Vallès Occidental elaborat pel Consell Comarcal rep un dels Premis Bonaplata

Els Premis Bonaplata tenen com a objectiu premiar aquelles persones i institucions que hagin dut a terme accions per valorar el patrimoni industrial. L’objectiu d’aquesta iniciativa és sensibilitzar l’opinió pública sobre la importància del patrimoni industrial, testimoni de la nostra història. En l’edició 2021, el Consell Comarcal ha estat guardonat amb el premi amb la categoria d’Estudis per l’estudi del patrimoni industrial. Aquesta setmana, la gerent del Consell, Núria Carrés, ha recollit el guardó acompanyada de Jordi Morros d'Ondarra Arquitectura SLP.

Els Premis estan promoguts per l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia de Catalunya. Enguany han arribat a la seva 29ena edició.  El Premi en la categoria d’Estudis dels Premis Bonaplata està promogut per la Fundació Caixa d’Enginyers. Té un jurat específic, format per persones destacades del món científic, tècnic i cultural.

Nou projecte comarcal de turisme industrial

El Vallès Occidental ha iniciat una línia de treball per impulsar el turisme industrial a la comarca i poder posicionar i singularitzar l’oferta davant altres destinacions competidores. La comarca disposa d’un important patrimoni industrial, com a centre de la producció llanera a Espanya al segle XIX. La nova línia de treball complementa, emmarca i amplia l’oferta turística de la destinació, especialment l’oferta vinculada al Turisme de Proximitat, un dels eixos de treball prioritaris del Consell Comarcal.

A la comarca hi ha 9 municipis que ja estan treballant en major o menor grau en la promoció dels seus recursos patrimonials industrials, i la resta ens han mostrat interès en treballar-hi conjuntament. La voluntat del Consell Comarcal és articular una oferta conjunta de turisme industrial a la comarca, que inclogui tant els recursos patrimonials com la industria en actiu ( o viva).

Per tot plegat, amb el suport de la Diputació de Barcelona, des del Consell Comarcal s’ha elaborat una diagnosi que esdevé el punt de partida, que permetrà fixar les bases per a generar una proposta turística genuïna, amb base i contingut històric. Es pot consultar la diagnosi en aquest enllaç. Dins d’aquesta diagnosis s’ha inventariat els recursos vinculats al patrimoni industrial i s’han  cercat exemples de bones practiques arreu d’Europa. S’han identificat més de 450 recursos de turisme industrial distribuïts en els municipis de la comarca.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail