Buscador per paraules clau
25 novembre 2021

Els municipis del Vallès Occidental han invertit 12,7 milions d’euros en quatre anys per a la modernització dels polígons

El Consell Comarcal ha publicat la segona edició del Catàleg d’inversions als polígons del Vallès Occidental. En aquest document es detalla la informació de 15 grans projectes de 18 municipis desenvolupats entre els anys 2018 i el 2021. En total s’ha intervingut en 53 polígons, el 30% dels polígons existents. Aquestes millores han suposat millores per unes 5.000 empreses ubicades en els diferents polígons i que suposen al voltant d’un 20% del total de les empreses de la comarca.

Majoritàriament s’han desplegat millores en tres àmbits: mobilitat, xarxes d’energia i aigua. Pel què fa a la mobilitat s’han desenvolupat actuacions vinculades a la creació de carrils vicis, senyalització viària, pavimentació dels vials, accessos, zones d’aparcament i habilitació de vials de connexió del polígon.

Pel que fa a les xarxes d’energia s’han prioritzat actuacions que promoguin l’estalvi energètic en l’enllumenat públic i la creació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics. També s’han renovat diverses xarxes de clavegueram, xarxes d’abastament d’aigua sanitària, xarxa d’aigua contra incendis i sistemes de tractament o reaprofitament d’aigües pluvials, residuals i/o grises.

Els projectes identificats han tingut un pressupost mínim de 50.000€ amb l’execució d’obres coma despesa principal. La majoria d’actuacions han estat finançades en el marc del Pla de Modernització de Polígons que impulsa la Diputació de Barcelona, amb una aportació de 67% milions d’euros, seguida d’un 28% de fonts municipals i d’un 5% d’aportacions privades.

El catàleg s’ha elaborat amb la col·laboració de tots els ajuntaments afectats i forma part de la mesura Preservació i dinamització dels espais productius del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental i té l’objectiu d’identificar i donar a conèixer els projectes d’inversió que suposaran una millora en les infraestructures i/o els serveis, en la qualitat urbana i l’entorn territorial i, per tant, en el desenvolupament de l’activitat industrial.

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail