Buscador per paraules clau
10 novembre 2021

El Consell Comarcal prepara un projecte de digitalització pels petits municipis que pugui optar als fons Next Generation

La pandèmia de la COVID-19 ha evidenciat la necessitat de digitalització de les administracions locals i de poder disposar de fons per a portar a terme actuacions a curt termini. En aquest marc, el Consell Comarcal del Vallès Occidental està treballant junt amb els municipis més petits de la comarca per dissenyar un projecte conjunt que es pugui presentar a les convocatòries dels fons Next Generation.

Aquesta setmana s’ha reunit la Comissió d’Alcaldies de Petits Municipis per analitzar les necessitats en matèria de digitalització i valorar i abordar el disseny del projecte conjunt. Aquest, té com a finalitat impulsar la modernització dels serveis i processos dels ajuntaments petits, així com també del propi Consell Comarcal mitjançant la incorporació d’eines i recursos digitals que permetin millorar l’atenció i servei a la ciutadania i la gestió municipal.

A partir de la informació recollida sobre els interessos i necessitats dels municipis s’han delimitat necessitats d’actuació. Així, la millora en l’atenció a la ciutadania en els tràmits finalistes mitjançant la digitalització dels serveis és un dels elements clau per molts ajuntaments juntament amb la millora dels sistemes de gestió i tramitació administrativa. També és rellevant la necessitat de formació i capacitació dels treballadors i treballadores dels ajuntaments vers una administració més digitalitzada.

Des de l’Oficina Next Generation el Consell Comarcal treballa per consolidar els projectes que a nivell de comarcal es presentin a la convocatòria  i donar suport a altres iniciatives dels ajuntaments que vulguin també optar a aquestes ajudes.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail