Buscador per paraules clau
12 juliol 2021

Els ajuntaments de la comarca comparteixen com millorar les properes ajudes locals al teixit empresarial

Més d’una trentena de persones, principalment regidories i professionals de promoció econòmica, han compartit en una jornada virtual la perspectives socioeconòmiques i el detall de tres iniciatives locals dirigides a ajudar el teixit empresarial local com a conseqüència de la Covid-19. En la jornada s’hi ha presentat una taula d’experiències locals per conèixer les actuacions que s’han realitzat des de diferents municipis. Aquest actuació forma part del Pla de Xoc Covid-19 per a la reactivació socioeconòmica del Vallès Occidental.

El conseller comarcal de Desenvolupament Econòmic Local del Vallès Occidental i alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés destaca  que “amb la pandèmia molts ajuntaments han innovat i creat noves ajudes i mesures de suport que de ben segur marcaran noves maneres de fer”. També ha avançat que “molts ajuntaments estem valorant quines noves ajudes, sigui en forma de subvencions o de bonificacions, podem desplegar de cara el proper any, perquè també tinguin uns efectes productius i no només pal·liatius.”. Garcés també ha destacat la importància que les administracions dissenyin ajudes concretes i molt locals, que siguin complementaris a d’altres ajuts, i alhora es puguin gestionar i executar d’acord amb el marc legal i econòmic disponible.

La taula d’experiències locals ha comptat amb la participació de la tinenta d’Alcalde de l’Ajuntament de Ripollet d’Economia, persones, serveis municipals i municipalització,  Pilar Castillejo, que ha presentat les bonificacions COVID-19 a diversos tributs locals i en particular, la bonificació del 50% de l’IBI a aquells béns immobles on els arrendataris i arrendadors varen acordar una reducció d’un 10% del cost lloguer amb motiu de les conseqüències de la COVID-19.

Des de Castellar del Vallès, la tinenta d’Alcalde de de Serveis generals i economia, Yolanda Rivera, ha presentat les ajudes directes locals de 400 euros concedides a activitats de comerç, detall i serveis i ha valorat diversos motius pels quals la partida pressupostària destinada a aquests ajuts no es va esgotar.

Per part de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, el tinent d’alcalde de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport, Pere Soler,  ha explicat la iniciativa dels vals de compra de 20 euros per llar destinats al comerç no essencial de la ciutat.

La jornada també ha comptat amb la ponència d’Enric Rius, economista i assessor financer i fiscal, sobre el context europeu, estatal i autonòmic d’ajudes al teixit empresarial. Ha valorat que a diferència de la majoria d’esquemes de garanties públiques de la Unió Europea que s’han anat acompanyats de mecanismes de recolzament de treball (ERTEs), exempció i aplaçament de determinats impostos, a l’Estat Espanyol, “han estat ajuts més socials, totalment necessaris, però no pas ajuts a les empreses”.

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail