Buscador per paraules clau
02 juliol 2021

El sistema d’alerta empresarial que analitza el consum elèctric dels establiments industrials constata que la PIME industrial vallesana resisteix a l’impacte de la Covid-19

El Consell Comarcal i diferents ajuntaments de la comarca tenen marxa el projecte Impacte de la COVID-19 al teixit empresarial dels Polígons d’activitat econòmica del Vallès Occidental, per tal de saber els efectes de la pandèmia, conèixer el perfil de les empreses en potencial risc de crisi i configurar un seguit d’actuacions específiques de suport. La primera fase del projecte ha consistit en el disseny i activació d’un sistema d’alerta empresarial a partir del consum elèctric dels establiments industrials. S’han comparat els valors d’abans i després de l’esclat de la pandèmia en diferents moments: durant el confinament total, el mes de setembre com a inici del retorn a una nova normalitat, i durant la fase d’obertura i inici de la recuperació, d’octubre i fins a final de l’any 2020.

A partir d’aquesta informació s’han establert diferents llindars de risc empresarial. El resultat inicial per a aquelles tarifes d’ús habitual pel perfil de les PIMEs industrials és que només un 18% de les empreses estarien en una situació de potencial risc, és a dir, haurien reduït de forma considerable el seu consum d’electricitat en les tres diferents fases analitzades durant el període de març a desembre del 2020. 

Actualment, s’està en procés validació i contrast d’aquests resultats a partir d’altres fonts d’informació, com el coneixement directe dels professionals dels ajuntaments i l’obtenció d’informació  vinculada a la pèrdua de facturació o de professionals i perspectives econòmiques.

En paral·lel, el grup tècnic del projecte, treballa per preparar actuacions de suport específiques a les necessitats de les empreses que finalment estiguin en risc. Bàsicament, estaran centrades en acompanyar noves i millores formes de finançament i inversió, i el suport en l’obertura de nous mercats de negoci per ampliar la cartera de clients.

Aquesta actuació forma part de les actuacions de Xoc Covid-19 del Pla de Reactivació Socioeconòmica del Vallès Occidental.

 

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail