Buscador per paraules clau
04 juny 2021

Escoles de Vacarisses i Viladecavalls finalitzen el programa de cultura emprenedora amb unes jornades comercials de les cooperatives que han creat

Una vuitantena de nens i nenes de Vacarisses i Viladecavalls han participat per quart any en el Programa Cultura Emprenedora a l’Escola, impulsat per la Diputació de Barcelona, amb l’acompanyament del Consell Comarcal del Vallès Occidental i dels respectius ajuntaments, desenvolupant valors, habilitats i capacitats vinculades a l’emprenedoria i al món cooperatiu: la iniciativa, la responsabilitat, l’assumpció de risc, la perseverança, l’aprofitament de recursos, el treball en equip, etc.. Com a activitat final del projecte s’ha portat a terme la venda de productes que han dissenyat i produït en el marc de la seva activitat al llarg del curs.

El Programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEme) és un projecte integrat en l’activitat educativa que permet reforçar el treball per projectes i l’aprenentatge cooperatiu i significatiu, abordant d’una manera diferent l’adquisició de coneixements i el desenvolupament de competències com la comunicació, el treball en equip, la presa de decisions… que ajuda l’alumnat en el seu desenvolupament educatiu i personal. Alhora es treballen de forma transversal competències bàsiques com la matemàtica, lingüística, digital, social, artística o coneixement del món físic.

El Consell Comarcal participa al CuEme des del curs 2017-18. Des de llavors i comptant amb el curs actual, s’han registrat 403 participants de 5è de primària que han treballant en la creació de 20 cooperatives. Aquest és el 4art any en el que hi participen l’Escola Rosella del Viladecavalls i l’Escola Font de l’Orpina de Vacarisses.

Cooperatives creades en el marc del projecte

La cooperativa “El tresor de les vaques” de Vacarisses va poder posar la paradeta en diferents dies durant la Festa Major petita celebrada entre el 27 i el 30 de maig, oferint calendaris, polseres, sabons, arracades i un original suport per al mòbil entre d’altres productes. Part dels beneficis seran donats a la Fundació Oncolliga.

A Viladecavalls, les 3 cooperatives creades, “Objectes.cat”, “iots’ty” i “Junts Motiva”, van muntar les seves paradetes el dia 2 de juny a la plaça de la masia de CanTuru. Nombroses persones del municipi es van apropar per veure l’oferta presentada per cada cooperativa i fer les compres, esgotant tots els productes presentats per cada cooperativa. Es va poder triar entre clauers amb diferent formats, pots o suports per bolígrafs o retoladors, marcs de fotos, imants… Aquestes cooperatives donaran part dels seus beneficis a la Marató de TV3.

Per arribar fins aquí, l’alumnat va iniciar el projecte al novembre de 2020, van començar coneixent i identificant les diferents formes jurídiques per una activitat empresarial i triant com a fórmula la cooperativa. Van treballar en l’elaboració dels estatuts, l’organització interna i la distribució de càrrecs, determinar nom i elaborar logotips, la proposta de prototips per a seleccionar els productes a fer, treballs de camp per identificar interessos del mercat, la planificació i organització de la producció… Finalment van treballar les estratègies comercials, de publicitat i màrqueting orientades a la promoció dels productes i a la venda final en el marc de les paradetes.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail