Buscador per paraules clau
28 maig 2021

El Servei comarcal de suport a iniciatives locals de material sanitari durant la COVID-19, seleccionat pel Banc de Bones pràctiques dels governs locals de l’FMC i la Fundació Carles Pi i Sunyer

En una convocatòria especial en el marc de la pandèmia s’ha convocat una Edició especial COVID-19 del Banc de Bones pràctiques dels governs locals per cercar i avaluar actuacions municipals que hagin respost de forma àgil i eficient als reptes de la pandèmia de la COVID-19. En aquesta convocatòria ha estat reconegut com a bona pràctica el Servei comarcal de suport a iniciatives locals de material sanitari portat a terme des del Consell Comarcal junt amb la Xarxa d’espais i centres de fabricació digital del Vallès Occidental.

Des de l’inici de la situació d’emergència sanitària causada per la COVID19, els diferents centres i espais de fabricació que participen activament en la xarxa d’espais de fabricació de la comarca, han estat produint més 18.000 peces de protecció per proveir de material als col·lectius més vulnerables. Per fer-ho han rebut el suport dels ens locals i d’empreses facilitant recursos  per a la fabricació, la coordinació de demandes, la distribució i l’entrega del material. Amb l’objectiu de continuar treballant  de forma col·laborativa,  la xarxa es va comprometre  a seguir elaborant material de protecció de forma solidària en cas de detectar noves necessitats, sobretot per donar resposta a les activitats essencials i sanitàries.

El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals és un servei impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya, la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals i els ajuntaments de més de cinc mil habitants de Catalunya que identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal. L’objectiu fonamental del Banc de Bones Pràctiques dels governs locals és promoure la millora i la innovació en els governs locals. Els instruments per aconseguir-ho són la difusió d’experiències, seguint una metodologia comuna, i la reflexió i l’intercanvi de coneixement sobre polítiques locals.

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail