Buscador per paraules clau
28 maig 2021

El Consell Comarcal acompanya els municipis en la creació d’espais igualitaris i lliures de violències masclistes en els contextos d’oci i lleure

Els municipis del Vallès Occidental poden sol·licitar al Consell Comarcal diferents materials i opcions d’assessorament per dinamitzar esdeveniments que incorporin la perspectiva de gènere i promoguin la igualtat per aconseguir uns espais lliures de violències masclistes en els contextos de cultura i lleure, com festes majors o altres esdeveniments al carrer. Coincidint amb la relaxació de les mesures de contenció de la COVID-19 el Consell posa a disposició dels municipis els nous espais Punt Lila, unes carpes degudament identificades que es poden instal·lar als punts més concorreguts i ser un punt de suport i també d’alerta davant conductes masclistes, així com un espai informatiu de serveis i projectes del territori.

Amb aquesta proposta es vol acompanyar els municipis –especialment els menors de 20.000 habitants- a través de la cessió de material  i també amb el suport tècnic d’una sèrie de mesures per incorporar la mirada feminista en l’abordatge de les violències masclistes comunitàries i avançar cap un espai urbà inclusiu que tingui en compte a  tots els col·lectius i que permeti que totes i tots en puguem  gaudir. Aquest projecte s’emmarca en el Protocol comarcal per un espai públic i contextos d’oci lliures de violències masclistes aprovat pel Consell el 2018.

El Consell també facilita als ajuntaments que sol·licitin els Punts Lila altre material de suport com armilles identificadores i mascaretes per al personal d’atenció de l’espai. Es facilitarà també a altre material per a difondre i entregar entre la població assistent als actes, com informació de serveis especialitzats en l’àmbit de la igualtat i de la diversitat sexual, afectiva i de gènere i polseres amb missatge sensibilitzador de la campanya.

Activitats de suport

A través de la web del consell comarcal www.ccvoc.cat  els ajuntaments de la comarca podran fer la seva petició i alhora trobar la fitxa tècnica del material. A més del material els municipis de menys de 20.000 habitants també podran sol·licitar el  suport a l’organització d’activitats de lleure, culturals o festives amb l’assessorament i la dinamització de la Comissió local per incorporar la perspectiva de gènere. També es pot sol·licitar la dinamització de projectes urbans amb perspectiva feminista: accions a l’espai públic que incorporen la perspectiva feminista com ara processos participatius per l’elaboració de mapes locals (rutes feministes i amb mirada inclusiva, usos dels espais i zones segures) o bé de caire educatiu com camins segurs a l’escola i patis inclusius.

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail