Buscador per paraules clau
21 abril 2021

La comarca col·labora en el desplegament de la nova Llei de facilitat econòmica per a millorar els tràmits empresarials

Aquest divendres 16 d’abril s’ha presentat telemàticament els trets principals i les principals afectacions per a les administracions locals de la Llei 18/2020, del 28 de desembre, de facilitació de l'activitat econòmica. Una trentena de regidors de promoció econòmica, tècnics i responsables de promoció econòmica, enginyers tècnics dels ajuntaments i representats dels agents socials han participat de la sessió que ha comptat amb la Gerent de l’Oficina de Gestió Empresaria de la Generalitat de Catalunya, Cristina Pruñonosa.

La nova llei, que va entrar en vigor el dia 20 de gener, vol fer un pas més en el procés iniciat amb la Llei 16/2015, del 21 de juliol, de simplificació de l’activitat administrativa de l’Administració de la Generalitat i dels governs locals de Catalunya i d’impuls de l’activitat econòmica. El conseller comarcal de Desenvolupament Econòmic Local i alcalde de Barberà del Vallès,  Xavier Garcés, que ha donat la benvinguda als assistents, ha ressaltat la necessitat de “seguir endavant amb el desplegament de la llei i continuar amb la simplificació i agilització dels procediments administratius que facilitin l’activitat econòmica”.

Cristina Pruñonosa ha destacat que amb la nova Llei 18/2020 es continua amb la consolidació del model de Finestreta Única Empresarial (FUE) i, com a novetat, regula que les empreses i els professionals hagin de fer digitalment tots els tràmits necessaris per a llur activitat, inclòs el pagament electrònic de taxes. El principal canal electrònic de relació de la FUE serà l’àrea privada, espai que integrarà totes les relacions de l’empresa amb l’Administració, i el nou Directori d’empreses, establiments i registres, que ha de permetre recollir tota la informació que tenen les diferents administracions sobre els titulars de les activitats econòmiques i dels establiments on s’acompleixen.

En aquest sentit, la nova llei estableix que totes les Administracions Públiques, inclosa l’Administració Local, tenen l’obligació de promoure la implantació i garantir l’accés a la FUE i que les diputacions han de posar a disposició dels ens locals les solucions tecnològiques i els instruments necessaris per a prestar, en igualtat de condicions, els serveis de la FUE.

La Gerent de l’Oficina de Gestió Empresarial també ha presentat l’Espai dels Ajuntaments i tècnics del Canal Empresa amb recursos i una cerca guiada dels tràmits per als ajuntaments. La Sra Pruñonosa ha destacat que “la missió de la OGE és ajudar als empresaris i per això volem ajudar als tècnics dels ajuntaments a que donin un bon servei i informació a les empreses” i s’ha mostrat agraïda ja que “al món local ens hem trobat amb tècnics d’ajuntaments molt dedicats a fer la feina més fàcil als seus ciutadans i que s’han implicat moltíssim per a què la Llei 18/2020 veiés la llum”. 

 

Aquesta sessió inicial sobre la llei de facilitació forma part del pla d’activitats de la mesura de Fiscalitat Local i Simplificació Administrativa en l’Activitat Econòmica del Pla de Reactivació Socioeconòmica que impulsa el Consell Comarcal amb la cooperació dels ens locals i entitats socioeconòmiques de la comarca. 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail