Buscador per paraules clau
09 novembre 2020

El Consell Comarcal dinamitza una sessió de debat per fomentar des de l’economia social una distribució de productes sostenible

Ja pots recuperar el vídeo de la sessió! El Consell Comarcal ha participat aquesta setmana a la jornada “La sostenibilitat en el transport: la importància dels canvis en les persones i en les mercaderies. El transport de la última milla” organitzada per l’Ajuntament de Terrassa - Terrassa Cooperativa. La jornada ha tractat sobre tres eixos claus com són el comerç de proximitat, la distribució de productes i l’economia social i solidària. En el context actual de la pandèmia COVID-19 la distribució de productes de forma sostenible és de vital importància per a la reactivació econòmica general i, especialment, pel comerç urbà. Per això mateix, una de les mesures urgents del Pla de Reactivació Socioeconòmica del Consell Comarcal és l’Impuls de distribuïdores locals de productes amb la col·laboració del tercer sector.

Des del Consell es va dinamitzar el conjunt de la sessió que va constar d’un primer bloc de presentació sobre la importància de la mobilitat sostenible, la qualitat de l’aire i els microhubs de distribució i, un segon bloc, amb l’experiència de tres entitats i empreses de l’economia social dedicades al transport de mercaderies amb bicicleta. Aquestes van fer especial esment en el paper de les administracions públiques per facilitar la ciclologística i a treballar de forma transversal per fer eficaç la distribució local sostenible. També van posar un concepte clau sobre la taula: el repte de respondre a la situació actual d’emergència sanitària, econòmica i social sense perdre de vista la crisi climàtica del planeta que estem vivint i amb la qual toparem en un futur proper, i la importància de fer sostenibles econòmicament a llarg termini les propostes i projectes locals que sorgeixien.

La sessió es va poder seguir en directe pel canal de You Tube de l’Ajuntament. La sessió estava adreçada a totes aquelles persones individuals o jurídiques interessades en temes de mobilitat sostenible, qualitat de l’aire, el sector comercial i el tercer sector. Des del Consell Comarcal, properament, es realitzarà una sessió de treball amb els ajuntaments de la comarca per tal de compartir la situació de cada municipi en aquest àmbit i valorar possibles sinèrgies de col·laboració.

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail