Buscador per paraules clau
28 octubre 2020

Sis municipis del Vallès Occidental tenen ajudes econòmiques locals obertes de suport al teixit empresarial per l’impacte de la Covid-19 i uns altres 9 ja les han aplicat

Un total de catorze municipis dels vint-i-tres que conformen el Vallès Occidental han aprovat mesures econòmiques directes de suport al teixit empresarial derivats de la crisi econòmica i social de la Covid-19. Actualment estan vigents convocatòries per ajudes directes a sis municipis: Barberà del Vallès, Castellbisbal, Matadepera, Sant Cugat del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Vacarisses.

També han realitzat ajudes econòmiques locals al teixit empresarial els municipis de: Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Palau-Solità i Plegamans,  Polinyà, Ripollet, Rubí, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i  Viladecavalls.

Des del Consell Comarcal s’ha elaborat un informe, en el marc de la mesura de fiscalitat local i simplificació administrativa del Pla de Xoc Covid-19 per a la Reactivació Socioeconòmica del Vallès Occidental, per recollir les característiques bàsiques i ajudar en la seva difusió.

La gran majoria d’ajudes econòmiques locals  són en forma d’ajuda econòmica, via subvenció, d’altres en forma de microcrèdit. La majoria d’ajuts tenen el requisit de cessament de l’activitat, on es demana que hi hagi hagut una disminució de la facturació, normalment entre un 50% o 70%. L’import pot variar des dels 400 € als 1.500 €, depenent del municipi. A més, cal destacar, que són compatibles amb altres tipus d’ajuts atorgats per altres organismes. D’altres municipis, com Vacarisses i Palau-Solità i Plegamans, han optat per  microcrèdits a un interès del 0%, amb imports que van dels 1.200 € als 5.000 €. 

463 mesures per fer front a la Covid-19 engegades pels ajuntaments vallesans

El detall i característiques d’aquestes ajuts es poden trobar a  l’Informe de mesures municipals aplicades davant l’impacte de la COVID-19, elaborat per l’Observatori comarcal que recull les  iniciatives municipals. Fins el 23 d’octubre els ajuntaments de la comarca han engegat 463 mesures.

D’aquestes, gairebé la meitat són de caràcter social (219), el 35% de suport laboral i empresarial (163) i el 18% relacionades amb iniciatives de fiscalitat (81). En relació amb aquestes, més de la meitat són per suspensions, reduccions i exempcions de taxes, de preus públics i d’impostos, com també el 27% amb pròrrogues, ajornaments i fraccionament d’aquests.

En canvi, les mesures de suport laboral i empresarial són més variades i el 34% estan relacionades amb iniciatives de suport a la restauració i el comerç. També destaquen els acords que promocionen la cerca activa de feina i l’assessorament empresarial, cadascuna amb l’11%.

Finalment, les mesures d’àmbit social afecten un gran ventall d’àrees i destaca, amb el 20%, el reforç dels serveis d’assistència a persones en situació de vulnerabilitat, seguit de projectes per a la infància i adolescència (14%), com la disminució de la bretxa digital o ajudes d’àmbit escolar.

Amb l’objectiu d’afavorir la consulta de tota la informació recollida, l’informe de Mesures de l’Observatori comarcal inclou una taula dinàmica que permet la cerca de les mesures publicades segons la seva tipologia per a cadascun dels municipis. L’informe es complementa amb un repositori documental de les mesures més rellevants a escala estatal i autonòmica.

 

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail