Per aquest nou curs acadèmic 2020-21 s’ha codissenyat un nou taller centrat en la Fabricació Digital i que es presentarà en aquest webinar. L’objectiu d’aquesta sessió serà aclarir i ampliar la informació del contingut i programa per poder valorar de forma més ajustada l’adequació a la realitat de cada centre.
Aquesta proposta educativa, en definitiva pretén apropar la fabricació digital i la cultura maker, i reforçar els vincles i les sinergies amb aquets espais presents al territori per esdevenir un referent educatiu pel professorat i pel conjunt de la ciutadania. Amb la participació en aquest taller es vol desenvolupar noves competències i habilitats digitals i tecnològiques i d’altres dels àmbits matemàtics, social, artístic i personal entre els/les joves, aspecte essencial per apoderar a les noves generacions en l’adaptació constant a les noves tecnologies.
Per tenir un impacte real i oferir una nova experiència educativa innovadora, el taller s’ha cocreat conjuntament amb els espais i centres de Fabricació Digital del Vallès Occidental que participen activament en una xarxa comarcal que s’està consolidant des de l’any passat. Dintre del Pla d’Acció d’aquesta Xarxa d’Espais de Fabricació, va sorgir la voluntat de desenvolupar un projecte conjunt per apropar la innovació digital i tecnològica a la comunitat educativa. Actualment participen activament d’aquesta acció 6 espais: Fab Lab Terrassa, Eclyps3, Fab Lab St. Cugat, UAB Open Labs, Ripolab Hacklab, Lab Castellar.
És un taller pensat amb un format molt flexible i per aplicar una metodologia basada en reptes, l’aprenentatge col.laboratiu i la recerca de solucions conjuntes, on poder aplicar les diferents fases de desenvolupament d’un projecte des de la ideació (identificació del repte o problema resoldre), disseny de la solució, elaboració d’un prototip, validació i impressió aplicant tecnologies 3D. Per posar en valor la tasca desenvolupada pel propi alumnat, es destinarà la darrera sessió del taller per fer la presentació grupal de totes les propostes.
Per facilitar i garantir una correcte comprensió d’aquesta nova activitat educativa es comptarà amb les intervencions per part dels coordinadors d’aquets espais en aquesta sessió virtual, per aportar els seus coneixements metodològics d’adaptació dels continguts a les dinàmiques dels centres i tecnològics dels processos de fabricació digital.
Per a més informació es pot contactar amb: ordonezgy@ccvoc.cat